Slovenija
11980 ogledov

Arso z opozorilom za del Slovenije

nevihta supercelična nevihta Profimedia
Danes bo pretežno jasno, dopoldne se bo nizka oblačnost v notranjosti Slovenije razkrojila. Popoldne bodo predvsem na severozahodu posamezne plohe in nevihte.

Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 30, na Primorskem do 32 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Zaradi neviht so za severozahod in jugozahod države prižgali rumeno opozorilo.

Arso opozorilo | Avtor: Arso Arso
Na tej povezavi lahko spremljate radarsko sliko padavin.

Znova se bo segrelo

V ponedeljek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, predvsem popoldne bodo nastajale krajevne plohe in nevihte. Ponekod bo zapihal severnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 21, najvišje dnevne od 27 do 31, na Primorskem do 33 stopinj Celzija.

V torek bo sprva precej jasno. Popoldne bo spremenljivo oblačno, pojavljale se bodo krajevne plohe in nevihte, ki se bo nadaljevale v večer. Tudi v sredo bo nestanovitno vreme z občasnimi krajevnimi padavinami, popoldne se bo postopno delno zjasnilo. Nekoliko hladneje bo.

Nad Sredozemljem je šibko območje visokega zračnega tlaka. Zahodne Alpe je dosegla oslabljena vremenska fronta. S severozahodnikom v višinah k nam doteka nekoliko toplejši in bolj suh zrak.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.