Slovenija
3035 ogledov

Začelo se je s povabilom, na koncu ostal brez 93 tisočakov

mobilni telefon Profimedia
Z oškodovancem so navezali stik in ga povabili v trgovanje z bitcoini. Končalo se je slabo.

Pomurski policisti poročajo o primeru goljufije. Neznani storilec je z oškodovancem navezal stik in ga povabil v trgovanje z bitcoini. Kasneje ga je še prepričal, da si je na mobilni telefon naložil aplikacijo za oddaljeni dostop in da mu je posredoval podatke o svoji bančni kartici. Na tak način je neznancu omogočil, da je z njegovega računa odtujil več kot 93.000 evrov.

"Občane in občanke pozivamo, naj neznanim osebam ne posredujejo nobenih osebnih ali bančnih podatkov in naj bodo skeptični, ko gre za stvar, ki izgleda predobra, da bi bila resnična. Po pomoč se vedno lahko obrnete na banko ali policijo," opozarjajo policisti. 

Tovrstne prevare so precej pogoste, zato je treba biti zelo previden. Goljufi so običajno prepričljivi in vztrajni, na neki točki pa želijo pridobiti dostop do vašega računalnika, telefona in posledično bančnega računa. "Ker je postopek prenosa denarja precej zapleten, nam ponudijo pomoč, da bodo oni vse uredili v našem imenu, za kar pa potrebujejo dostop do našega računalnika in telefona. Tu naj nam zasvetijo vsi alarmi!" pravijo pri Varni na internetu.  

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar NickMason
    NickMason 08:45 17.avgust 2024.

    Požrešnost je greh in je to kazen.Drgač pa ti nepridipravi,zakaj se ne odloči in kar lepo prepriča da mu denar nakaže kar njemu ,da se ne komplicira,če se malo pohecamo.Po drugi strani goljufu je sam dovolil uporabo telefona ,škoda policajevega ...prikaži več časa za reševat vse skup.