Slovenija
2502 ogledov

Zalotila vlomilce. Poglejte, kaj je sledilo ...

Vlom vlomilec tat tatvina rop ropar vlom kraja Profimedia
Policiste je občanka obvestila o vlomu. Vlomilce je zalotila na prizorišču.

Ko se je občanka včeraj popoldn pripeljala do hiše, je opazila enega od storilcev, ki je v tistem trenutku pogledal skozi okno. Ko so vlomilci opazili, da jih je zalotila, so pobegnili. Ne daleč, policisti so jih le nekaj minut zatem izsledili, so sporočili s Policijske uprave Celje.

Kot so zapisali, jih je občanka obvestila tudi o tem, s kakšnim vozilom so se odpeljali. Policisti so vozilo nekaj minut kasneje izsledili in na Mariborski cesti vse tri storilce prijeli, jim odvzeli prostost ter zasegli vozilo.

Še pred tem pa je voznik med begom s kraja vloma storil več cestno prometnih prekrškov, ni upošteval prometne signalizacije, ogrožal druge udeležence v prometu in zaradi objestne vožnje pa je trči v dve vozili. Izkazalo se je, da je vozil brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola.

Dobro so se pripravili

Policisti so z zbiranjem obvestil tudi ugotovili, da so se osumljeni na vlom dobro pripravili. Kraj so si ogledali in se prepričali, da lastnikov ni doma. Dva sta skozi zadnja vrata vlomila v hišo, eden pa je čakal pri vozilu in opazoval okolico. Storilca sta našla in ukradla več ženskih torbic prestižnih znamk, več vrednejših kosov nakita, moško uro, denarnico, sončna očala in gotovino. Škodo so lastnikom povzročili tudi z uničenjem vrat. Ukradene stvari so jim zasegli.

Vsi trije storilci so državljan Hrvaške, stari 18, 19 in 21 let. Vse tri so kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine, 18-letnika pa še zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje. V četrtek so vse tri privedli k preiskovalnemu sodniku, ki jim je odredil sodno pridržanje.

policijska luč sirene Slovenija Nova Gorica: Vstopil v lokal in ustrelil 26-letnega moškega vlomilec maska glava tat Slovenija Ljubljana: Z masko na glavi se je odpravil na uničevalni pohod

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.