Slovenija
3 ogledov

Zamenjale so se že štiri sodnice

Smučanje na Krvavcu Saša Despot
Družina tetraplegika. Izčrpuje jih dolgotrajno pravdanje, prelaganje glavnih obravnav, ignoranca.

“Nad sodstvom smo že pošteno razočarani, saj se iz nas norčuje,” je dejala Ana Pfeifer. Njena tožba se vleče že leta, sodišče po njenih besedah ignorira njihove urgence in nadzorstvene pritožbe ter brez razloga prelaga glavne obravnave.

Menjale štiri sodnice

Njen sin Dejan je leta 2005 doživel hudo nesrečo na smučišču, po kateri je ostal tetraplegik. Tožbo proti smučišču in vozniku motornih sani, s katerimi je Dejan trčil, so vložili junija 2009. Od tedaj so se menjale štiri sodnice, prvi narok za glavno obravnavo je bil izpeljan februarja lani. Ana Pfeifer je pojasnila, da je četrta sodnica konec septembra izvedla drugi narok glavne obravnave, “a jo je zaradi pridobitve izvedeniškega mnenja izvedenca medicinske stroke preložila za nedoločen čas”. Vmes je Dejanova družina večkrat zaprosila za prednostno obravnavo, vložili so dve nadzorstveni pritožbi in na sodišče poslali urgenco, s katero so jih pozvali, naj zadevo pospešijo.

Brez vseh sestavin

“Kdaj bo razpisan naslednji narok, vam ne morem odgovoriti, saj je bilo zaradi zahtevnosti zadeve treba angažirati izvedenca medicinske stroke,” je sporočil predsednik Okrožnega sodišča v Celju Miran Jazbinšek. Obe nadzorstveni pritožbi stranke je sodišče po njegovih besedah zavrnilo, ker nista vsebovali vseh sestavin. “Razlogi za menjavo sodnic so menjave pravnih področij sodnic, ki so bile dodeljene drugim oddelkom, in prihod nove sodnice,” je pojasnil.

Komentarjev 2
  • Senior 14:03 14.november 2012.

    Slovenija ni pravna država! To je jasno vsem, ki imajo opravka s sodiščem!

  • primorka 21:43 08.november 2012.

    Takih pimerov, da se menjajo tri, štiri sodnice je več in se primeri vlečejo več let. Ja, je pa "res potrebno" toliko izvedencev, da se pride zadevi do konca. Morajo zaslužiti še vmesni člani !!!!!!!! Na koncu pade vsa krivda ...prikaži več ne tistega, ki je najmanj kriv.