Slovenija
3022 ogledov

Zanimiva poteza Nataše Pirc Musar

Nataša Pirc Musar Profimedia
Njen delež je prevzel Aleš Musar.

Predsednica republike Nataša Pirc Musar je izstopila iz lastništva družbe Ruska dača, turizem, ki je lastnik in upravljalec obnovljene vile v slogu ruske dače v ljubljanskih Gameljnah. Novi lastnik predsedničinega 14,6-odstotnega deleža v kapitalu je njen soprog Aleš Musar, je razvidno iz objave na spletnih straneh Ajpesa.

Musar je prek svojega nemškega podjetja Aulon s sedežem v Münchnu tudi lastnik preostalih 85,4 odstotka Ruske dače.

Objekt v Gameljnah je sicer po navedbah s spletne strani družbe Ruska dača edini primer dače v Sloveniji, po temeljiti prenovi med letoma 2017 in 2019, ki je potekala pod nadzorom Zavoda za varstvo kulturne dediščine, pa v objektu ob gostinski ponudbi potekajo tudi različni dogodki.

Ruska dača | Avtor: Anže Petkovšek Prenovljena Ruska dača v Zgornjih Gameljnah Anže Petkovšek
V kampanji pred predsedniškimi volitvami jeseni 2022 so sicer na predsednico republike in njenega soproga leteli nekateri očitki, ker sta kljub svojemu izdatnemu premoženju obnovo financirala tudi s sofinanciranjem države, natančneje gospodarskega ministrstva v sklopu sofinanciranja turističnih projektov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • sandi76 20:09 08.julij 2024.

    Firme v tujini ? In potem nam solijo pamet, kako moramo biti skromni in podobna gov...na !

  • Avatar Jašna53
    Jašna53 18:46 08.julij 2024.

    Uf močen manever, vsi so isti levi, desni, kodrlajsasti, črni, rdeči, vse ista kradljiva golazen!!

  • bobubob 17:28 08.julij 2024.

    Postaja pač vse bolj 'jedrno odgovorna'. Plebs pa jo bo seveda za to nagradil. Pa saj ni edina. Jih najdemo na levi in seveda tudi na takoimenovani desni ali v sredini ali kako se že kličejo danes novoobrazni osamosvojitelji (od ...prikaži več(od česa le?)...samo poglejmo SDS, kako težko jim je nehati tuliti z volkovi...bodo v EPP do njihovega konca? In še naprej zganjali EPP za evroidiotizme po komandi svojih tujih gospodarjev in v propad domačega plebsa?