Slovenija
184 ogledov

Zdravstvu 20 milijonov evrov več

Novi koronavirus Profimedia
Denar za ključno medicinsko in varovalno opremo.

Vladna služba za razvoj in kohezijsko politiko je zaradi trenutnih razmer za 20 milijonov evrov povečala odobrena sredstva EU za oskrbo bolnikov, ki potrebujejo zdravniške storitve, povezane s pandemijo covida-19. Skupaj bo tako za ključno medicinsko in osebno varovalno opremo namenjenih 59 milijonov evrov, so sporočili iz omenjene službe.

Služba vlade za razvoj in kohezijsko politiko je za zdravstvo že julija zagotovila 38,65 milijona evrov kohezijskih sredstev, povečujejo pa jih zaradi trenutnih razmer.

V Sloveniji se rast okužb z novim koronavirusom ne umirja. Samo v sredo so potrdili 2488 novih primerov okužb, še bolj pa je zaskrbljujoče stanje v bolnišnicah. Bolnišnično oskrbo po besedah vladnega govorca Jelka Kacina namreč potrebuje 660 covidnih bolnikov, od tega 109 intenzivno nego. Infektologinja Mateja Logar s klinike za infekcijske klinike UKC Ljubljana je danes opozorila, da so vse postelje za intenzivno terapijo bolnikov s covidom-19 zasedene.

Z dodatnimi sredstvi epidemije žal ne moremo ustaviti, lahko pa bistveno omilimo njene posledice, so v sporočilu za javnost dodali v omenjeni vladni službi.

covid-19 UKC Zdravje Logar: "Vse intenzivne postelje so zasedene"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Ender3 15:08 29.oktober 2020.

    Lahko dodajo še kakšno ničlo, učinka ne bo, dokler bo v ozadju dobaviteljski lobij in zdravniški ceh. Enostavno, se daja, v vrečo brez dna in učinka. Kaj tukaj ni jasno.?