Slovenija
90733 ogledov

ZPIZ bo razdelil 300 tisoč evrov

Denar, varčevanje, prihranki, investicija Unsplash
Svet pokojninskega zavoda bo obravnaval predlog za delitev sredstev za rekreativno, športno in kulturno dejavnost upokojencem in prejemnikom invalidskih nadomestil po razpisu, objavljenem konec aprila.

Razpisana sredstva v letu 2024 skupno znašajo 300.000 evrov, od tega za upokojence 255.000 evrov, za invalide pa 45.000 evrov. Sredstva so namenjena izključno organiziranju rekreativnih, športnih in kulturnih dejavnosti za upokojence in prejemnike invalidskih nadomestil in se ne smejo uporabiti za stroške dela, povračilo stroškov v zvezi z delom, izdatke za blago in storitve ter investicijske odhodke, stroške naročnin, izdajateljske in promocijske oziroma založniške dejavnosti, povezane s poslovanjem zvez, društev oziroma organizacij.

Prav tako se ne smejo uporabiti za kritje stroškov gostinskih storitev pri izvajanju dejavnosti, ki so predmet tega razpisa.

Na razpis so se lahko prijavile organizacije upokojencev, organizirane na državni ravni, ne smejo pa biti politične stranke. Prav tako so se lahko prijavile reprezentativne invalidske organizacije, organizirane na državni ravni, kjer je med člani najmanj polovica delovnih invalidov.

Kandidati so morali prijavi na razpis priložiti program rekreativne, športne in kulturne dejavnosti za leto 2024 z načrtovano porabo sredstev, ki ni smel vključevati stroškov za poslovanje zvez, društev in organizacij.

Z izbranimi vlagatelji bo sklenjena pogodba o sofinanciranju programov v letošnjem letu. Izbrani vlagatelji bodo morali voditi poročilo o izvajanju programov in porabi sredstev za rekreativne, športne in kulturne dejavnosti in ga skupaj z dokazili o namenski porabi sredstev najpozneje do 28. februarja 2025 posredovati Zavodu za pokojninsko in invalidsko zavarovanje.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 16
  • Avatar Garancija
    Garancija 08:54 14.junij 2024.

    Za ukrajino pa je šlo 10 MILIJONOV za brez veze,živela ZLOVENIJA

  • rd2dmk2 06:35 14.junij 2024.

    tolk mate povedat zdejle za tole talanje denarja, katerega ne podpiram, kajti opis je zelo čuden, zakaj se denar sme porabit- kako boš porabil denar za izvajanje rekreacije, ko pa ne smeš porabit za plače investicije . torej če najameš ...prikaži več mekega vaditelja kako ga boš plačal ? le nakupiš opremo - jo boš lahko plačal ? ok. to je to- ampak nihče se pa ne obregne nikdar nikol za izplačila strankma, iz državnega naslova. kolk gre pa tam dnarja ? naj imajo članarine pa pika. ne pa naš denar.

  • ferdopis59 14:30 13.junij 2024.

    Toje ponovni natej trenutne vladavine. Upokojence že dolgo nateguje ta država neglede na barvo vladanja. Nevem zakaj je lahko Papež tako dolgo direktor? A mu je dodeljeno doživljensko vladanju ZPIZ-u? Drugi nateg te vladne garniture pa je bili izplačilo Vzajemne ...prikaži več po ukinitvi. Vsi plačniki Vzajemne naj bi bili delničarji Vzajemne in vsak naj bi dobil 120€. Kje je denar vlada??