Slovenija
26 ogledov

Zver s tremi mostovi iz krize

Državna proslava na Kongresnem trgu. Boštjan Tacol
Predsedniški kandidat Milan Zver je prepričan, da ima med tremi kandidati najboljši program, ki temelji na treh mostovih.

Predsedniški kandidat SDS in NSi Milan Zver je na konvenciji, ki sta jo v podporo njegovi kandidaturi v Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu priredili stranki, Novomeščane povabil, naj ga kot volivci podprejo pri njegovi politiki treh mostov. Po njegovih besedah bodo lahko deblokirali Slovenijo le s politiko, ki vodi preko teh mostov.

Kot je pojasnil Zver, bi rad svoje volilno telo povabil v politično stabilnost Slovenije, s tem namenom pa bo predlagal uvedbo večinskega volilnega sistema, ki jo po njegovem edini omogoča.
Kot drugi most je navedel razvoj Slovenije v trdnejšo gospodarsko in bolj učinkovito gospodarsko ter socialno strukturo, s tem, da bi dal večji poudarek družbi dela in reformam, ki jih je nujno treba sprejeti v relativno kratkem času. Njegov tretji poudarek oz. most pa je namenjen utrjeni nacionalni in domovinski zavesti, je dodal.

Türk s programom "ne", Pahor s formo, ne vsebino

Zver je v svojem govoru podprl vse ukrepe in reforme vlade Janeza Janše ter zanimanje za nove slovenske obveznice označil za obetajoče. Dotaknil pa se je tudi svojih tekmecev, ki po njegovem za razliko od njega nimata programa. Sedanji predsednik Danilo Türk ima po njegovih besedah bolj "program ne, saj nasprotuje vsemu, kar za izhod iz krize predlaga ta vlada", je ocenil. Za Boruta Pahorja pa je Zver dejal, da mu je "forma bližje kot vsebina".

Podpora nekdanjega kandidata in ministra

Evropski poslanec Lojze Peterle, ki je sam volitve pred petimi leti proti Türku izgubil v drugem krogu, je Zvera označil za človeka treh barv slovenske zastave in poudaril, da je prišel čas, da slovenska pomlad enkrat zmaga tudi na predsedniških volitvah.
Nadaljeval je, da ima za kaj takega Zver najboljše osebne in strokovne kvalifikacije. Peterle je prepričan, "da države iz krize ne more popeljati nihče drug kot človek, ki je pozoren do vseh in ki je demokrat in poštenjak in ki dobro razume Evropo" .

Zverovo kandidaturo je z besedami, da gre za človeka, ki vidi dlje, podprl še minister za delo, družino in socialne zadeve Andrej Vizjak. "Takšnega človeka v takšnih časih potrebujemo," je med drugim povedal.

Komentarjev 5
  • privat 11:12 20.oktober 2012.

    kaka debilna družba smo...zver , pahor ali turk..samo da še ostanejo na oblasti!! Narod vas več noče..kaj tem ni jasno??

  • linka 07:43 20.oktober 2012.

    no pa še si mora prebrati ..pristojnosti predsednika...potem mogoče bo razumel ,da o vsem kar zdaj govori.piše nebo imel možnosti

  • linka 07:39 20.oktober 2012.

    kdo za sebe misli ,da je najboljši ni vreden piškavega oreha...tako je to !