Šport
3203 ogledov

Bizaren incident z banano, sodnik naredil red

Benchetrit Reševalni pas/Twitter
Francoski kvalifikant se je na pobiralko žog obrnil z nenavadno prošnjo, a se je vmešal glavni sodnik.

Francoski tenisač Elliot Benchetrit, 231. igralec sveta, je med kvalifikacijskim obračunom za uvrstitev v glavni žreb OP Avstralije prosil pobiralko žog, če mu lahko olupi banano, vendar ga je glavni sodnik podučil, da to ne sodi med njene delovne naloge.

grigor dimitrov Modna izjava Šport Javnost ogorčena nad tenisačem: "Kaj, za vraga, je to?"

Pobiralci žog med obračunom nimajo lahkega dela, saj morajo skrbeti za nemoten potek dogajanja na igrišču. Pregovorno velja, da so najboljši pobiralci žogic tisti, ki jih med obračunom skorajda ne opazimo. 

Poleg pobiranja žogic morajo tenisačem prinašati brisače in pijačo ter odnašati smeti. Občasno se morajo spoprijeti tudi s kakšnim vsiljivcem iz živalskega sveta, če ta pomotoma zatava na igrišče.

Ustrežljivi so tudi ob drugih kapricah teniških profesionalcev, venda se doslej še ni zgodilo, da bi pobiralca oziroma pobiralko žog kdo zaprosil za pomoč pri lupljenju sadeža.

Dekle, ki je tenisaču prineslo banano, bi njegovi želji sicer ustreglo, a ji je to preprečil glavni sodnik John Blom, zato je sadež predala Francozu. Ta ga je poskušal olupiti z zobmi, vendar ni znano, v čem je bil pravzaprav njegov problem.

Komentarjev 2
  • 89943da6c76f273b8ff347bd3224d5d4e3bf388c 15:00 20.januar 2020.

    Daleč, da bi bilo bizarno... od lupljenja sladke banane imaš lepljive prste in potem ni več isti občutek na loparju. S temi obliži si jih pa težko opere. Mislim, sodnik komplicira, ne pa igralec.