Šport
156 ogledov

Brazilci še petič zapored v finalu

Brazilska odbojkarska reprezentanca
Brazilska odbojkarska reprezentanca je prvi finalist Svetovnega prvenstva v Italiji in Bolgariji. Olimpijski prvaki so v polfinalu s 3:0 (22,21, 22) premagali Srbijo, zmago so si zagotovili predvsem z zbrano igro v končnicah.

Brazilci, ki so se v finale Svetovnega prvenstva uvrstili že petič zapored in šestič nasploh, se bodo v finalu pomerili z zmagovalcem drugega polfinala med Poljsko in ZDA.

Brazilci, ki so na prvenstvu v 11 tekmah le enkrat izgubili, so tekmo zelo dobro začeli. Z odličnimi servisi so prišli do vodstva 9:5, ob drugem tehničnem odmoru pa so že vodili s 16:11. Servisi Marka Ivovića so Srbijo pripeljali do le točke zaostanka, toda v končnici so bile Carioce bolj zbrane, po bloku Douglasa so povedle s 24:20, niz pa dobile s 25:22.

Brazilska odbojkarska reprezentanca | Avtor: Profimedia Profimedia

Začetek drugega niza je bil izenačen, prvo občutnejšo prednost so si trikratni svetovni prvaki priigrali po bloku Lucasa, ko so povedli z 19:15, pri 24:18, ko je Ivović poslal žogo izven igrišča, so že veselili vodstva z 2:0. Sicer nekoliko prehitro, saj so Srbi ubranili tri zaključne žoge, četrte pa vendarle ne.

V tretjem nizu je Srbija, ki je doslej na svetovnih prvenstvih Brazilijo premagala enkrat, trikrat pa izgubila (vse tekme so se končale z izidom 3:1), imela pobudo, v prvem delu niza vodila, pred drugim tehničnim odmorom pa so do prvega vodstva prišli tekmeci. Do izida 19:19 je bilo še vse videti odprto, toda končnico so spet bolje odigrali Brazilci, ki so se veselili zmage.

Brazilska odbojkarska reprezentanca | Avtor: Profimedia Profimedia

Srbi tako ostajajo pri enem finalu na Svetovnih prvenstvih, na katerih so doslej osvojili dve kolajni, srebro in bron.

Najučinkovitejši igralec tekme je bil s 16 točkami Aleksandar Atanasijević, pri Brazilcih je 11 točk dosegel Douglas.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.