Šport
27 ogledov

Djoković: "Še vedno sem človek"

Novak Djoković Montreal Reuters
"Sem le človek. To vam lahko zagotovim," je po novi turnirski zmagi, že deveti letos, dejal številka ena svetovnega tenisa Srb Novak Djoković.

Novak Djoković je v finalu mastersa v kanadskem Montrealu z 2:1 v nizih ugnal Američana Mardyja Fisha. Srb je prvi, ki je v eni sezoni v žep pospravil pet mastersov in prvi po Američanu Petu Samparsu (1993), ki je dobil debitantski turnir kot številka ena svetovnega tenisa.

Nole še naprej navdušuje tako navijače kot samega sebe, saj je v 54 letošnjih obračunih izgubil le enkrat, v polfinalu Roland Garrosa proti Rogerju Federerju. "Letos igram neverjeten tenis. Zavedam se, da je za menoj fantastično leto. Niz je neverjeten in ne razmišljam o tem, koliko dvobojev bom izgubil. Razmišljam o tem, koliko jih bom zmagal," je dejal zmagovalec letošnjih dveh grand slam turnirjev, v Avstraliji in Wimbledonu.

"Kljub temu sem le človek, to vam lahko zagotovim," dodaja Nole, ki ga nasprotniki, čeprav ima za seboj sezono, kot je ni imel še nihče pred njim, imajo za premagljivega.

"Igra neverjeten tenis, vendar pa ni z drugega planeta," pravi Francoz Jo-Wilfried Tsonga, ki je proti Srbu izgubil v polfinalu Montreala, njegovo igro pa označil: "Ne udarja najmočneje, vendar pa so njegovi udarci natančni, poleg tega je vedno tam, kjer je žogica."

Čeprav Djoković kot ključ do uspeha pogosto omenja spremembo prehrane, pa drugi pravijo, da sta za uspeh ključna njegova psihološka priprava in odnos do igre. "Zaporedoma osvojiti Indian Wells in Miami, pa dva turnirja na pesku. Mislili smo, da je to nemogoče," je dejal poraženec v finalu Montreala Fish.

Pred bližajočim se zadnjim grand slamom sezone OP ZDA ostaja odprto vprašanje, kdo lahko premaga Djokovića, ki je letos dobil vseh 29 dvobojev na trdi podlagi? "Verjetno bom eden od glavnih favoritov. Toda to sem že vsa zadnja leta na vseh grand slam turnirjih. Ko si na vrhu lestvice ATP, moraš imeti takšna pričakovanja. Moj pristop ostaja enak. Poskušal bom zmagati na vsaki tekmi, a ne bom spreminjal pristopa do igre in nasprotnikov," je jasen Nole, ki mu motivacije po novih zmagah in osvojenih turnirjih še zdaleč ni zmanjkalo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.