Šport
25 ogledov

Z Djokovićem rajalo sto tisoč ljudi

novak djoković sprejem beograd 2011 wimbledon
1/12
EPA
Dan po osvojitvi grand slama v Wimbledonu je Novak Djoković pripotoval v Beograd, kjer ga je pred Narodno skupščino sprejelo okoli sto tisoč ljudi. "Hvala, da ste mi ta dan naredili za najlepšega. Tega ne bom nikoli pozabil. Ta pokal je posvečen vam in Srbiji. Vi ste najboljši na svetu, to lahko priredi samo Srbija," je bil nad odzivom navdušen Nole.

Oseminštirideset zmag in en sam poraz. Ni dvoma, da je Srb Novak Djoković najboljši tenisač sezone. V nedeljo je osvojil še največji turnir na svetu in tako kot 25. v zgodovini postal številka 1 na lestvici ATP. Dan po osvojitvi Wimbledona se je 24-letnik vrnil v Beograd, kjer ga je na poti od letališča do središča mesta in pred Narodno skupščino pozdravilo okoli sto tisoč ljudi. "To je neverjetno. Hvala vam za ta sprejem," je bil nad odzivom navdušen priljubljeni Nole. "Ta pokal je posvečen vam in Srbiji. Vi ste najboljši na svetu, to lahko priredi samo Srbija in srbski narod. Imamo dušo. Zdaj smo prvaki sveta tudi v posamični konkurenci. Osvojili bomo vse!"


Novak, njegova dva brata, starši in dekle Jelena so se na odru priduržili več rock in folk glasbenim skupinam, ki so dolgo v noč igrale največje srbske uspešnice. Ljudje so rajali in visoko dvigali srbske zastave in plakate z raznoraznimi napisi – od "Nole, ti si šampion" pa do izzivalnih "Rafa, če gledaš to v Madridu, raje pojdi trenirat svoj backhand". Djokovićev nekdanji trener v reprezentanci za Davisov pokal, Radmilo Armenulić, je takole pojasnil pomen tega dogodka: "Je vzor in pravi šampion. Iz družine in navijačev črpa energijo in tako je postal najboljši na svetu. Veliko mladih ga je prišlo pozdravit, saj jim je velik navdih."

Komentarjev 5
  • Andrej Fabjan 19:09 05.julij 2011.

    Bravo Nole, super igra, super karakter - careehttp://bit.ly/lVp8iB

  • širhakl 12:58 05.julij 2011.

    LEPO,DA SO GA PRIŠLI POZDRAVIT,AMPAK CRBIN KOT CRBIN,PRETIRAVAT PA MORJO.NI NE PRVI IN ZADNJI TENISER K MU JE TO RATAL.NO CRBIN JA.

  • mali20 12:33 05.julij 2011.

    LOL