Šport > Euro 2024
6871 ogledov

Modrić skozi solze: "Zdi se mi kar nepošteno ..."

Luka Modrić Profimedia
Hrvaško nogometno reprezentanco po remiju z Italijo (1:1) lahko pred izpadom reši samo še teorija.

Hrvaški nogometni zvezdnik Luka Modrić je po obračunu svoje reprezentance proti Italiji (1:1) poudaril, da se kljub grenki izkušnji na evropskem prvenstvu v Nemčiji ne bo upokojil od nogometa in bržčas tudi ne od reprezentance, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

"Ne bom kar prenehal igrati nogometa. Nekaj časa bom še igral. Kako dolgo bo to trajalo, pa ne vem," je dejal na novinarski konferenci po remiju proti Italiji. "Rad bi igral neskončno dolgo, a prišel bo čas, ko bom moral nogometne copate obesiti na klin," je še dodal Modrić, ki je po poročanju The Athletica pred časom že sklenil novo enoletno pogodbo z Realom iz Madrida.

Slaba uteha za izjemnega Hrvata je tudi ta, da je z 38 leti in 289 dnevi v ponedeljek postal najstarejši strelec v zgodovini EP.

Hrvaška nogometna reprezentanca Kakšna drama Šport Hrvaška v šoku! Zadetek v 98. minuti poskrbel za solze Hrvatov

Hrvaška je na tekmi tretjega kroga skupinskega dela tekmovanja v skupini B prav po Modrićevem golu vodila vse do osme minute sodnikovega dodatka drugega polčasa, na kar je Mattia Zaccagni zadel za končnih 1:1 in bržčas razblinil vse hrvaške upe o napredovanju v osmino finala.

Minimalne možnosti za napredovanje med najboljših 16 sicer za Hrvaško še obstajajo, a se je eden glavnih akterjev ponedeljkove tekme že vdal v usodo.

"Včasih nogomet poskrbi za izjemno veselje, včasih pa za veliko razočaranje. Zdi se mi kar nepošteno, da se takole poslavljamo od prvenstva, saj smo se za svojo državo borili do zadnje minute," je po tekmi dejal 38-letnik iz Zadra.

Modrić | Avtor: Print Screen Print Screen

Da bi Hrvaška napredovala v osmino finala, to mesto si namreč zagotovijo tudi štiri najboljše tretjeuvrščene reprezentance, bi morala v skupini C med drugimi Anglija drevi Slovenijo premagati s 3:0 ali več, Danska pa bi morala premagati Srbijo. Za nameček bi moral Hrvatom na roko iti tudi razplet v skupini F, kjer bi morala Portugalska premagati Gruzijo, Turčija pa Češko.

"Nogometni bogovi niso vedno prizanesljivi," je še dejal Modrić, ki je na zadnjih dveh svetovnih prvenstvih s hrvaško izbrano vrsto zasedel drugo (2018) in tretje mesto (2022), na EP pa se nikoli ni prebil dlje kot do četrtfinala.

Modrić je sicer z Realom iz Madrida šestkrat osvojil ligo prvakov, za reprezentanco pa je doslej odigral 178 tekem. Dres kockastih nosi vse od leta 2006.

Southgate Zdaj ni več dvoma Šport Po dobri novici hladen tuš za Anglijo pred tekmo s Slovenijo

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 19
  • Ender3 20:42 25.junij 2024.

    Budala kockasta, cmerava..

  • Kmodri_ 15:58 25.junij 2024.

    Cmeravi!

  • Avatar Jašna53
    Jašna53 15:23 25.junij 2024.

    Podaljšek je bil predolg, saj so morali Italijani še 8 minut več gledat debilčka vatrenih Modriča! Grd je ko svina, tko, da so vsi ostali junaki že samo zarad tega, da so sploh gledal in igral!!