Šport > Euro 2024
17519 ogledov

Slovenija že pred prvo tekmo postala 'evropski prvak'

Print Screen
Medtem ko nas na zelenicah čaka še ogromno dela, pa je v tekmovanju za najboljše pivo na stari celini že vse odločeno.

Ustvarjalci spletnega portala LADBible so analizirali piva iz 24 nastopajočih držav na evropskem nogometnem prvenstvu in za velikega zmagovalca razglasili slovenski Laško!

Spletna vplivneža sta za potrebe analize izbrala po eno pivo iz vsake izmed udeleženk prvenstva stare celine. Nabor je sicer natelel na neodobravanje nekaterih navijačev, saj so bili prebivalci določenih držav razočarani nad svojim predstavnikom. 

Projekt uspel Šport Zbral je piva vseh udeleženk Eura, tako se je dokopal do slovenskega

Med drugimi so se za naziv najboljšega piva Eura 2024 potegovali hrvaški Ožujsko, nemški Krombacher, danski Carlsberg, češki Staropramen, nizozemski Heineken, madžarski Dreher... toda nobeno izmed njih ni moglo preprečiti zmage hmeljskemu napitku s sončne strani Alp.

Laško je svojo 'premoč' kronal s prvim mestom v skupinskem delu in nato pohod proti evropskemu vrhu nadaljeval v izločilnih bojih, kjer je v osmini finala porazil romunski Ursus Premium, v četrtfinalu je padel španski Estrella Damm, v polfinalu gruzijski Natakhtari, za naslov prvaka pa je Laško ugnal še ukrajinski Lvivske.

 | Avtor: Facebook Facebook

Pivovarna Laško Union, ki je v 100-odstotni lasti nizozemske družbe Heineken, je v odzivu na razglasitev zmagovalca zapisala: "Majhen korak za človeštvo! Legendaren korak za Laško."

EURO24 Namočena grla Šport Takšne so cene piva v Nemčiji, Slovenci pridno pijejo

Temu je sledila še ena objava, v kateri so ljubitelje piva pozvali k obisku Slovenije: "Če najboljši vseh časov ne more priti k vam, ste vabljeni, da priletite k nam. Legendarnega Laškega imamo na pretek," so zapisali in letalske družbe pozvali k odpiranju dodatnih letalskih povezav s Slovenijo.

 | Avtor: Facebook Facebook

Komentarjev 7
  • Ender3 13:40 16.junij 2024.

    Napačen naslov...zmagovalec je Haineken, ki pa je nizozemski. Spet bi se kitili s tujim perjem.