Šport > Euro 2024
66126 ogledov

Takšne so cene piva v Nemčiji, Slovenci pridno pijejo

EURO24 Saša Despot Slovencem prija nemško pivo.
Pivo teče v potokih. Slovenci so že v soboto dobro namočili grla.

Nemčija je dežela piva. V trgovini je na voljo toliko različnih znamk, da bi človek potreboval več dni, da bi preizkusil vse. Ker s(m)o tudi Slovenci ljubitelji opojnega napitka iz hmelja, je zanimiv pogled na cene in koliko le-te obremenjujejo slovenski žep, ki ni tako globok kot nemški ali danski.

V trgovini je izbira piva torej zelo raznolika, cene pa ugodne. Za pol litra v steklenici je treba odšteti le malce več kot evro, za pol litra v plastenki še manj. Za 1,2 evra lahko dobite različne vrste piva, temnega ali svetlega, pa tudi takšne s pridihom sadnega okusa.

V gostinskih lokalih je treba za pivo, praviloma tudi v steklenici, odšteti znesek med tremi in štirimi evri. Seveda se kakovost in ponudba, s tem pa tudi cene, razlikujejo od lokala do lokala in seveda lokacije lokala. Različne vrste piva so na voljo tudi v lokalih s hitro hrano, kjer pivo v povprečju stane dobre tri evre.

Dražje v navijaških conah

Cene piva v navijaških conah so višje. Gostinci seveda vedo, da navijači ne bodo žejni in da bodo za kozarec hladnega piva odšteli tudi kakšen evro več. V navijaški coni na Schlossplatzu v Stuttgartu, kjer so Slovenci v soboto priredili prav pevski in pivski šov, je bilo treba seči malce globje v žep.

Za pol litra točenega piva je na stojnicah pred vhodom v cono treba odšteti 5,5 evra, za liter istega piva pa 9,5 evra. Ob tem je treba plačati še 2,5 evra kavcije za plastičen kozarec (okrašen z emblemi Eura 2024), a so vam ta znesek ob vrnitvi kozarca povrnili.

EURO24 | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Še malce dražje je pivo znotraj navijaške cone Schlossplatz, kjer si je moč na velikem platnu ogledati tekme evropskega prvenstva. Tam pol litra piva stane 6,5 evra, enaka je cena s pivom mešanih osvežilnih pijač in brezalkoholnega piva.

Pol litra vode stane 4,5 evra, pol litra brezalkoholnih oijač z mehurčki pa 5,5 evra. Tudi znotraj cone je treba odšteti 2,5 evra kavcije za kozarec. Plača se lahko samo z gotovino.

Za značilno nemško klobasico v štručki se plača pet evrov, za različne dodatke še dodatna dva evra. Porcija praženega krompirčka stane 4,5 evra, veganski burger in solata pa sedem evrov.

EURO2024 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 20
  • Avatar Garancija
    Garancija 07:33 17.junij 2024.

    Cene piva manjše kot pri nas,a njihove plače ohohohoho,zdaj se vidi razlika.Pri nas bi moral biti po takem pivo pol evra

  • Avatar Pantani2
    Pantani2 06:20 17.junij 2024.

    Se pravi,imamo pri nas evropske cene dobrin,plače pa na ravni balkana!!!

  • GarBollo001 13:54 16.junij 2024.

    Pa pojdi na Kredarico na pivo.....

Sorodne novice