Šport > Euro 2024
4733 ogledov

Hrvati v nejeveri, solze v navijaški coni

EURO24
1/45
Saša Despot
Nogometaši Hrvaške so razočarali svoje navijače.

Uvodna tekma skupine B se je v Berlinu končala z gladko zmago Španije nad Hrvaško (3:0). Vsi trije zadetki so padli v prvem polčasu in dodobra ohladili hrvaške navijače v Nemčiji.

Naša ekipa je bila v navijaški coni Schlossplatz v Stuttgartu, kjer je množica slovenskih privržencev čakala na nedeljsko srečanje proti Danski. Navijači v kockastih dresih so bili pred ogledom srečanja na velikem platnu zelo dobro razpoloženi, tudi prve pol ure tekme je minilo v precej optimističnem vzdušju.

Ko je v 29. minuti zabil Álvaro Morata, pretirane skrbi med privrženci čete Zlatka Dalića še ni bilo. Ko je tri minute kasneje zabil Fabián Ruiz, pa se je slika hitro spremenila.

Sprva večjega negodovanja še ni bilo, petja in skandiranja pa je bilo občutno manj. Začele so se kritike na račun selektorja in nekaterih igralcev ter splošno negodovanje.

Ko je tik pred polčasom tretji gol Špancev zabil Dani Carvajal, so vzkliki nezadovoljstva postali glasnejši. Med polčasom je del hrvaških navijačev celo zapustil navijaško cono.

"S tako igro ne bomo osvojili niti točke," je bil eden od komentarjev nezadovoljnega pristaša ognjenih. Čeprav so bili nekateri še vedno razpoloženi za fotografiranje, pa mnogi niso znali skriti žalosti, videti je bilo moč tudi kakšno solzo.

Velika podpora

Hrvaška ima v v Nemčiji in Stuttgartu ogromno navijačev. Številčna diaspora je poskrbela za veliko podporo, vsaj v vizualnem smislu. Mnogi mladi v hrvaških dresih sicer niti niso znali govoriti hrvaško, saj so rojeni v Nemčiji, kamor so s trebuhom za kruhom odpotovali njihovi starši in stari starši.

Prostovoljka v stuttgartskem medijskem centru je Žurnalovi ekipi ob reševanju logističnih težav sčasoma v hrvaščini dejala: "Vse bomo uredili, brez skrbi.

A hrvaški nogometaši in njihov strokovni štab imajo pred nadaljevanjem prvenstva, ko jih čakata ekipi Albanije in Italije, precej skrbi.

Fotografije hrvaških navijačev v Stuttgartu si lahko ogledate v priloženi fotogaleriji na začetku članka.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • Avatar Jašna53
    Jašna53 05:55 16.junij 2024.

    Vatreni so pičkice in tut tko so igral, še premal so zgubil!! Zdej bo pa vse drugo krivo samo oni so žrtev vsegamogočega !! Najslabši je pa un, ki zgleda, kot pacient s posebnimi potrebami, bravo Španci!!

  • LukaMB 23:08 15.junij 2024.

    Zdi se mi, da je edino Modrić igral dobro, vsi ostali so bili falirani konji.

  • Enzgg4 20:56 15.junij 2024.

    E viva España. Bravo. Škoda da bi blo 20:0. Kozla se mi od kockastih, ko serjejo s svojimi "vatrenimi" in rjovejo tisto svoje navijasko sranje kot čreda prašičev.