Šport > Euro 2024
9830 ogledov

Zvezdnik Cityja po tekmi s Slovenijo zapustil izbrano vrsto

Phil Foden Profimedia
Foden začasno zapustil angleško reprezentanco.

Vezist angleške nogometne reprezentance in Manchester Cityja Phil Foden je začasno zapustil svoje soigralce na evropskem prvenstvu v Nemčiji. Za ta korak se je odločil zaradi družinskih razlogov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Za zdaj še ni znano, ali bo lahko zaigral na tekmi osmine finala v nedeljo, za katero še ni znano, kdo bo Angležem stal nasproti. Foden je vse tri tekme angleške reprezentance v skupini C, v kateri je igrala tudi Slovenija, začel v prvi enajsterici.

Foden je v lanski sezoni z Manchester Cityjem osvojil naslov angleškega prvaka in si ob tem prislužil še naziv najboljšega nogometaša sezone. Podobno kot številni njegovi soigralci dobrih predstav iz kluba ni uspel prenesti na reprezentančni nivo, saj je Anglija na vseh treh tekmah skupinskega dela Eura prikazala precej neprepričljivo igro, s katero je z 1:0 premagala Srbijo in remizirala z Dansko in Slovenijo z 1:1 in 0:0.

Phil Foden | Avtor: Profimedia Profimedia

Navkljub temu so Angleži s petimi točkami vseeno osvojili prvo mesto v skupini C in bodo v osmini finala imeli lažjega tekmeca, saj so se izognili Nemčiji, Franciji, Španiji in Portugalski. Z navedenimi reprezentancami se lahko srečajo šele v finalu, če se jim bo tja seveda uspelo uvrstiti.

Iz omenjene skupine sta se v osmino finala s tremi točkami prebili še Danska in Slovenija, ki se je tja uvrstila kot ena izmed štirih najboljših tretjeuvrščenih reprezentanc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice