Šport
254 ogledov

Gostitelji OI: Ruske zastave ne sme biti v Parizu

Emmanuel Macron Profimedia
Francoski predsednik na olimpijskih igrah ne želi videti ruske zastave.

Francoski predsednik Emmanuel Macron je v sredo v intervjuju za francoski športni časopis L'Equipe zatrdil, da ruske zastave ne sme biti na olimpijskih igrah v Parizu prihodnje leto v času, ko Rusija izvaja vojne zločine.

Na vprašanje o morebitni prisotnosti ruskih športnikov, ki bi tekmovali kot nevtralni, je Macron dodal: "Upam, da je to vestna odločitev v olimpijskem svetu. Država gostiteljica ni tista, ki mora odločati o tem, kaj naj stori Mednarodni olimpijski komite (Mok). Thomasu Bachu popolnoma zaupam."

Športniki iz Rusije in Belorusije se od ruske invazije na Ukrajino februarja 2022 soočajo s sankcijami v številnih športnih panogah. Kljub vojni je Mok priporočil, da lahko ruski in beloruski športniki na mednarodnih tekmovanjih tekmujejo pod nevtralno zastavo.

"Pravo vprašanje, ki ga bo moral olimpijski svet rešiti je, kakšno mesto nameniti tem ruskim športnikom, ki se včasih celo življenje pripravljajo na tekmovanje, lahko pa so tudi žrtve tega režima," je še dodal predsednik Francije in dodal: "Mok mora sprejeti odločitev, ki bo poštena in razumljiva Ukrajincem. To je ravnotežje, ki ga bomo morali doseči."

Komentarjev 2
  • Idioti 12:59 07.september 2023.

    Banda boržujsko kapitalistična , če res katere zastave ne bi smelo biti v Parizu je to AMERIŠKA in Velike Britanije !

Sorodne novice