Šport
2745 ogledov

Hrvat, ki je pomagal Slovencu: Iz tega ni treba delati zgodbe

Vid Botolin facebook Slovenia Olympic Team
"Precej bolj vesel bi bil, če se to sploh ne bi zgodilo. Da bi kolega in prijatelj Vid povsem normalno dokončal tekmo," je dejal Bošnjak.

Hrvaški atlet Dino Bošnjak je na evropskem ekipnem prvenstvu priskočil na pomoč slovenskemu atletu Vidu Botolinu, ko je ta omagal v zaključku teka na 5.000 metrov. Poteza Hrvata je vzbudila veliko pozornosti, a si sam tega ne želi.

"Naredil sem nekaj povsem normalnega in človeškega. Hvaležen sem za interes zaradi doganja v Chorzowu, a bi vas prosil, da te zgodbe niti ne širite, saj gre za povsem normalno, človeško potezo. Iz tega ni potrebno delati velike zgodbe," je hrvaškim novinarjem sporočil Bošnjak, ki je pomagal Botolinu prečkati ciljno črto.

Za to je bil Slovenec nato celo diskvalificiran, Slovenija pa je ravno zaradi tega ostala brez napredovanja med najboljše evropske reprezentance. Na koncu ji je za tretje mesto zmanjkalo pol točke.

Več o tem: Hrvat obnemoglemu Slovencu pomagal do cilja

"Precej bolj vesel bi bil, če se to sploh ne bi zgodilo. Da bi kolega in prijatelj Vid povsem normalno dokončal tekmo. Raje bi tudi videl, da bi bil moj nastop uspešnejši v športnem smislu ter bi tako svoji reprezentanci prinesel več točk. V upanju, da boste razumeli mojo odločitev, se še enkrat zahvaljujem za izkazano zanimanje, a ko bom to zaslužil s športnimi dosežki, vam bom z veseljem na razpolago," so Bošnjakove besede zapisali pri spletnem portalu index.hr.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice