Šport
17 ogledov

Jeseničani ciljajo na nov naslov

prvaki Acroni Jesenice Nik Rovan
Hokejisti Jesenic kljub pomlajenemu moštvu tudi v novi sezoni računajo na ponovitev lanskega uspeha v državnem prvenstvu, nastope v ligi Ebel pa želijo nadgraditi z uvrstitvijo v končnico.

Na predstavitvi v dvorani Podmežakla so hokejisti in vodstvo kluba v rdečem delovali mirno in optimistično. O težavah, ki so jih pestile v zadnjih dneh – zaradi spora z upravo in odhoda tujih okrepitev trenutno še nimajo povsem izdelane postave ekipe –, niso želeli veliko govoriti, bolj pa so razmišljali o prihodnosti na domačih ledenih ploskvah in tistih v razširjenem avstrijskem prvenstvu.

Predsednik kluba Slavko Kanalec je poudaril, da so trdo delali vse od konca prejšnje sezone. Poudaril je, da so se osredotočili na dolgoročna sodelovanja, med prvimi so večletno pogodbo sklenili s trenerjem Heikkijem Mälkiäjem, pa tudi pokrovitelji so ostali zvesti klubu.

"Podpisali smo veliko pogodb z domačimi igralci, nekateri so se vrnili v Podmežaklo. Na nek način smo zapolnili vrzel, ki je nastala z odhodom slavne trojice. Imamo mlado moštvo, ampak tega se moramo navaditi. To bo tudi politika Jesenic, to je tudi sen mladih igralcev, da se dokažejo in gredo nato lahko drugam. Stvari jaz ne jemljem kot turbulentne, to so dejstva, na katera mora uprava odgovoriti. Ali gre za dvorano ali za tuje igralce – konec koncev sem jaz tukaj zato, da skrbim za HK Acroni Jesenice in poskušam zagotoviti optimalne razmere za delo igralcev in trenerjev v tem klubu," je dejal Kanalec.

Finski trener Heikki Mälkiä ima ta čas nedvomno veliko skrbi pri sestavi moštva. Ostal je brez lani ključnega napadalnega trojčka Rok Tičar - Žiga Jeglič - Robert Sabolič, odšel je tudi dosedanji kapetan Mitja Robar. Tako so v moštvu ostali predvsem številni mladi, v klub se je vrnilo ali prišlo še nekaj drugih mlajših slovenskih igralcev, ostali so štirje tujci.

"Veliko vprašanj je še odprtih. Ekipo šele gradimo, sezono smo šele začeli. A ekipa je močna, prve tekme pa še niso pravi pokazatelj moči. Vsekakor pa bi si želel, da dobimo vsaj še tri napadalce in dva branilca pred pravimi tekmami v ligi," je dejal Mälkiä. Kanalec je dodal, da v klubu intenzivno iščejo zamenjave za peterico tujcev, ki ni prišla ali je predčasno odšla iz kluba, vse pa naj bi bilo po njegovih besedah ob pravem času.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.