Šport
21 ogledov

"Nemški Forrest Gump" v 106-ih dneh opravil 106 ironmanov!

Jonas Deichmann Profimedia Jonas Deichmann.
Lotil se je izjemno napornega izziva in je na dobri poti, da mu uspe.

Nemški pustolovec in ekstremni športnik Jonas Deichmann je danes v Rothu na Bavarskem opravil svoj 106. triatlon na dolge proge v prav toliko dneh in s tem dosegel nov svetovni rekord. Triatlonska razdalja ironman vključuje 3,8 km plavanja, 180 km kolesarjenja in 42 km teka, zadnjih 106 dni pa je ironman postal Deichmannova dnevna rutina.

"Nov svetovni rekord, 106 sem jih že opravil. Super," je dejal Deichmann za nemško tiskovno agencijo dpa, potem ko je prehitel Britanca Seana Conwaya, ki je držal prejšnji rekord.

Deichmann je ekstremni športnik, ki ga privlači tisto, kar je drugim nedoumljivo. "To je moje življenje. Že osem ali devet mesecev ni bilo časa za nič drugega. Tako 'kul' je, da mi je uspelo," je dejal nemški triatlonec in poudaril, da je ta rekord še vedno samo etapni cilj.

Deichmann načrtuje, da bo triatlon na dolge razdalje opravil kar 120 zaporednih dni. Izziv 120, kot ga je poimenoval, se je začel 9. maja in se bo predvidoma končal 5. septembra, hkrati pa je tudi dobrodelni projekt.

Jonas Deichmann | Avtor: Profimedia Profimedia

"S svojim izzivom podpiram fundacijo Laureus Sports for Good ter otroška in mladinska gasilska društva v okrožju Roth," je zapisal Deichmann na svoji spletni strani.

Številko 120 je izbral, ker ustreza razdalji, ki jo je premagal v svojem triatlonu okoli sveta od septembra 2020 do novembra 2021. Med tem potovanjem je mednarodno zaslovel kot "nemški Forrest Gump".

Jonas Deichmann | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.