Šport > Olimpijske igre
292 ogledov

Sena včeraj še preveč onesnažena, danes že plavajo

Sena Pariz OI 2024 Epa Startna lokacija triatlonskih tekmovanj na Seni.
Obe triatlonski tekmi olimpijskih iger v Parizu sta danes dobili zeleno luč organizatorjev in mednarodne triatlonske zveze.

Potem ko so triatloncem v torek zaradi onesnaženosti reke Sene preložili tekmo, bosta danes na sporedu dve, moška in ženska.

"Lahko potrdimo, da bosta danes tako ženski kot moški triatlon potekala po načrtih. Rezultati zadnjih analiz vode so bili skladni z zahtevami," so organizatorji zapisali v sporočilu za javnost.

Moška tekma je bila sprva predvidena za torek zjutraj, a so jo preložili iz "zdravstvenih razlogov", saj so bile ravni bakterij, zabeležene "na določenih mestih" olimpijske proge v Seni, "še vedno višje od sprejemljivih meja".

Po obilnem deževju, ki je v petek in soboto namočilo francosko prestolnico, je izboljšanje vremenskih razmer od nedelje naprej botrovalo tudi izboljšanju kakovosti vode v Seni.

Novica je olajšanje za športnike, ki so tvegali, da bodo triatlonu "odrezali" plavalni del in ga spremenili v duatlon, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Veliko olajšanje pa je tudi za organizatorje in lokalne oblasti v Île-de-Franceu, ki so v pripravah na olimpijske igre vložili 1,4 milijarde evrov, da sta Sena in njen glavni pritok Marna primerna za plavanje. Najprej za olimpijce, nato pa še za širšo javnost.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice