Šport
931 ogledov

Uspešen dan tudi na divjih vodah

Peter Kauzer Profimedia
Hočevar med kanuistkami in Kauzer med kajakaši uspešno čez kvalifikacije.

Slovenska slalomista na divjih vodah Eva Alina Hočevar in Peter Kauzer sta uspešno prestala kvalifikacije na olimpijskih igrah v Parizu. Hočevar je v kvalifikacijah kanuistk zasedla 12. mesto, Kauzer pa je bil med kajakaši 14.

Štiridesetletni Kauzer, ki nastopa na svojih petih olimpijskih igrah po Pekingu, Londonu, Rio de Janeiru in Tokiu, je v prvi kvalifikacijski vožnji zasedel 16. mesto po neprepričljivi predstavi, v kateri se je dotaknil že prvih vratc. V drugi je dobitnik olimpijskega srebra iz Ria 2016 progo prevozil dve sekundi hitreje, čeprav je tudi v tej dobil kazen zaradi dotika zadnjih vratc. To je pomenilo osmi čas druge vožnje, skupno pa 14.

Od 24 tekmovalcev v kvalifikacijah se jih je v polfinale prebilo 20. Ti bodo polfinalne boje začeli v četrtek ob 15.30, finale pa bo isti dan ob 17.30. Med kajakaši je na OI v Tokiu zlato osvojil Čeh Jiri Prskavec pred Slovakom Jakubom Grigarjem. Oba sta tudi tokrat v konkurenci in oba sta se prebila med polfinaliste. V kvalifikacijah sta bila drugi oziroma deveti. V obeh kvalifikacijskih vožnjah v Parizu je bil sicer najhitrejši 19-letni Francoz Titouan Castryck.

V konkurenci kanuistk je bila 22-letna olimpijska debitantka Hočevar, ki je na progi nekajkrat pred tem vadila s kanuistom Benjaminom Savškom in Kauzerjem, v prvi vožnji 11. z dvema kazenskima sekundama za dotik v drugih vratcih.

Eva Alina Hočevar | Avtor: Profimedia Profimedia

V drugi pa se je dotaknila že prvih vratc, a na koncu veslala dobro sekundo hitreje ter imela 10. čas vožnje, skupno pa je končala kot 12.

Najboljših 18 od 21 nastopajočih si je zagotovilo polfinale, ki bo v sredo ob 15.30, finale pa bo ob 17.25. Med polfinalistkami bo tudi branilka naslova, Avstralka Jessica Fox, ki je bila druga v kvalifikacijah, srebrna s prejšnjih OI, Britanka Mallory Franklin, pa šesta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice