Šport > Olimpijske igre
6051 ogledov

Olimpijski prvak Evenepoel večkrat prekršil protokol

Evenepoel Epa
Remcu Evenepoelu so za naslov olimpijskega prvaka čestitali tudi člani kraljeve družine.

Belgijski kolesarski šampion Remco Evenepoel, tretji v skupni razvrstitvi nedavno končane dirke po Franciji, je z zmago v olimpijski vožnji na čas potrdil status najboljšega kronometrista na svetu.

Nekdanji zmagovalec dirke po Španiji je olimpijsko zlato osvojil s slabimi 15 sekundami prednosti pred srebrnim Italijanom Filippom Gano. Belgijski uspeh je z bronastim odličjem dopolnil Wout van Aert, ki je zaostal slabih 26 sekund.

Edini Slovenec je na dirki Jan Tratnik je po tehničnih težavah zasedel 27. mesto.

Remco Evenepoel Vožnja na čas Šport Remco po 3. mestu na Touru do zlata, Tratnik s smolo

Evenepoelu so za naslov olimpijskega prvaka čestitali tudi člani belgijske kraljeve družine, saj sta ob tej posebni priložnosti na krajšo pot prek belgijsko-francoske meje podala tako kralj Filip kot kraljica Matilda. Njunih čestitk je bil deležen tudi Van Aert.

Evenepoel Van Aert | Avtor: Profimedia Profimedia

"To je bil zares edinstven trenutek," je za Nln.be povedal Evenepoel in v isti sapi priznal, da je pod vtisom močnih čustev večkrat prekršil protokol glede primerne komunikacije z najvišjimi predstavniki monarhije.

"Kar naprej sem jima zastavljal vprašanja, kar sicer ni dovoljeno (smeh). Ali sta uživala? Je bilo dobro? Ali sta ponosna na nas? In kralj mi je odgovarjal," je razkril Evenepoel.

Van Aert je dodal, da je srečanje s kraljevim parom minilo v zelo sproščenem vzdušju. "Kljub temu sem imel ves čas v mislih, da ne smem postavljati vprašanj. Sicer pa je bilo to zelo prijetno druženje," je povedal bronasti olimpijec.

Evenepoel | Avtor: Epa Epa

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.