Šport > Olimpijske igre
2091 ogledov

Savšek prepričan, da so ga oropali medalje: "Zgodila se mi je krivica!"

Benjamin Savšek Profimedia
Savšku so sodniki v finalni vožnji olimpijskih iger pripisali dodatnih 50 sekund, katere so ga stale nove medalje.

Francoski kanuist Nicolas Gestin je v slalomu na divjih vodah na olimpijskih igrah v Parizu prepričljivo osvojil zlato kolajno, potem ko je bil najhitrejši že v kvalifikacijah in polfinalu. Branilec naslova iz Tokia, Slovenec Benjamin Savšek, je bil 11. po odločitvi sodnikov, da je namerno odrinil vratca, zaradi česar je dobil pribitek 50 sekund.

Drugo mesto in s tem srebrno olimpijsko odličje je z zaostankom 5,48 sekunde osvojil Britanec Adam Burgess, četrti z zadnjih OI v Tokiu, tretje pa vodilni v letošnjem svetovnem pokalu, Slovak Matej Benuš, ki je olimpijskemu srebru iz Ria 2016 danes dodal še bron. Za zmagovalcem je 36-letni Slovak zaostal za 5,67 sekunde.

Med favorite je spadal tudi Savšek. Ta se je odločno podal na finalno progo, a je pri petih vratcih naredil napako. Sprva je kazalo, da bo dobil le dve sekundi pribitka zaradi dotika, na koncu pa so sodniki presodili, da je vratca namerno odrinil in mu prisodili 50-sekundni pribitek, s čimer je splavala po vodi medalja (+53,57 sekunde).

Benjamin Savšek | Avtor: Profimedia Profimedia

S tem se Slovenec, ki bi sicer pristal na tretjem mestu, če bi prejel zgolj dvesekundno kazen za dotik, nikakor ni mogel strinjati. "Sem brez besed, ker se mi zdi, da so mi krivično dosodili kazen. Nimam besed," je v prvi izjavi za RTV Slovenija dejal slovenski šampion.

"Ni se zgodilo prvič, da so mi dosodili takšno kazen. Bil sem s čolnom postavljen čisto pokonci, lovil sem ravnotežje in šel v zaveslaj, ampak šel po sredini vrat," je opisal dogajanje na petih vratih. "Naknadno, ko sem prišel že v cilj, so očitno sodniki določili, da sem namerno odrinil vrata."

"Pritožbe nismo mogli oddati, ker nas niso niti pustili zraven, da bi poizvedli, zakaj so se tako odločili. Na žalost, se mi zdi, da se mi je pri sodniški odločitvi res zgodila krivica. Bil sem zadovoljen s svojo vožnjo, zdaj sem razočaran še toliko bolj. Ker sem res dal vse od sebe. Na žalost sem napravil dotik, a vseeno bi bilo dovolj za tretje mesto, tako da sem zdaj malo slabe volje," je zaključil eden glavnih slovenskih adutov za olimpijsko medaljo.

Po pojasnilih slovenskega kanuista Luke Božiča v studiu RTV pritožbe na sodniške odločitve v finalu olimpijskih iger niso možne, zato se Savšek ni mogel pritožiti nad škandalozno sodniško odločitvijo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice