Šport > Olimpijske igre
100 ogledov

Še ena Slovenka prestala svoj olimpijski krst

Žana Pintarič OKS
Žana Pintarič na uvodu olimpijskega turnirja s 638 točkami.

Slovenska lokostrelka Žana Pintarič je na svojih premiernih olimpijskih igrah opravila kvalifikacijske boje v disciplini ukrivljeni lok. Dvajsetletnica se je v konkurenci 64 tekmovalk s 46. mestom uvrstila v spodnjo polovico uvrščenih. Slovenska tekmovalka je v osrednji del tarče, ki prinaša deset točk, ustrelila 24-krat.

V prvem krogu izločilnih bojev prihodnji torek bo njena tekmica Brazilka Ana Luiza Sliachticas Caetano. Brazilka se je po izstreljenih 72 puščicah z izkupičkom 660 točk, od tega je 28-krat ustrelila deset v tarči, prebila na 19. mesto.

V današnjih kvalifikacijah je sicer padel svetovni rekord. Južnokorejka Sihyeon Lim je za najboljši dosežek poskrbela z izkupičkom 694 točk, od tega je kar 48 puščic izstrelila v osrednji krog tarče, ki prinaša deset točk.

Kvalifikacije še niso prvo sito na olimpijskih igrah, saj so se vse tekmovalke uvrstile v prvi izločilni krog. Na podlagi razvrstitve v kvalifikacijah se določajo pari v prvem krogu izločilnih bojev.

Pintaričeva je letos poskrbela za zgodovinski mejnik, ko se je kot prva Slovenka uvrstila na OI. Študentka geologije na Naravoslovnotehniški fakulteti v Ljubljani ni edina slovenska tekmovalka v Parizu v lokostrelstvu. Prvi nastop danes čaka tudi 24-letnega Domžalčana Žigo Ravnikarja. Slovenska lokostrelca bosta skupaj nastopila tudi na tekmi mešanih parov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice