Šport > Olimpijske igre
257 ogledov

Slovenski poraz na generalki za olimpijske igre

Uroš Zorman Profimedia Slovenski selektor Uroš Zorman.
Rokometaši Slovenije so izgubili proti favoriziranim Francozom.

Moška rokometna reprezentanca Slovenije je na prijateljski tekmi v Parizu, na generalki pred olimpijskimi igrami, izgubila proti Franciji (30:39).

V slovenski izbrani vrsti je bil na današnji tekmi najbolj učinkovit Aleks Vlah z osmimi goli. Dean Bombač, Miha Zarabec, Jure Dolenec in Borut Mačkovšek so dosegli po tri, Matej Gaber in Nejc Cehte po dva, Blaž Janc, Nik Henigman, Blaž Blagotinšek, Domen Novak, Tilen Kodrin in Kristjan Horžen pa po en gol.

"V prvem polčasu smo malce 'zaspali', bržkone je bila to posledica poti do dvorane. Na današnji tekmi smo resen rokomet prikazali le med 30. in 45. minuto, ko smo se Francozom približali na dva gola. Na koncu smo opravili veliko kadrovskih menjav in doživeli poraz. Najbolj pomembno je, da na današnji tekmi ni bilo nobenih poškodb," je po obračunu proti rokometnim silakom iz Francije dejal slovenski selektor Uroš Zorman.

Za slovenske rokometaše je bila današnja tekma proti trikratnim olimpijskim, šestkratnim svetovnim in štirikratnim evropskim prvakom iz Francije zadnja pripravljalna pred nastopom na poletnih olimpijskih igrah v francoski prestolnici.

Najprej Pariz, nato Lille

V prvem delu tekmovanja bodo Slovenci nastopili v skupini A. Med 27. julijem in 4. avgustom se bo vsak drugi dan v dvorani Paris Expo Porte de Versailles pomerili proti Špancem (tekma se bo pričela ob 9. uri), Hrvatom (11.00), Švedom (16.00), Japoncem (19.00) in Nemcem (14.00).

V četrtfinale bodo napredovale reprezentance od prvega do četrtega mesta, ki se bodo nato v tekmah na izločanje pomerile z najboljšimi štirimi iz skupine B, kjer bodo nastopile Francija, Danska, Norveška, Madžarska, Egipt in Argentina.

Prvi del olimpijskega turnirja bo na sporedu v francoski prestolnici, drugi pa na stadionu Pierre Mauroy v Lillu, ki bo za rokometne potrebe sprejel 26.000 gledalcev. Četrtfinalne tekme v Lillu, ki je približno 200 km oddaljen od Pariza, bodo na sporedu 7., polfinalni 9., tekmi za prvo in tretje mesto pa 11. avgusta.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice