Šport > Kolesarstvo
6180 ogledov

Šok! Tadej Pogačar izpušča olimpijske igre!

Tadej Pogačar Profimedia
Tadej Pogačar je zaradi utrujenosti po dirki po Franciji odpovedal nastop na olimpijskih igrah.

Selektor slovenske moške kolesarske reprezentance Uroš Murn je razkril imena kolesarjev, ki bodo nastopila na olimpijskih igrah v Parizu. Med njimi ne bo Tadeja Pogačarja, ki je zaradi preutrujenosti odpovedal sodelovanje. Zamenjal ga bo reprezentančni kolega Domen Novak, so sporočili iz vodstva slovenske olimpijske ekipe.

"Zmagovalcu dirke po Franciji ponovno čestitamo za še eno zmago na najprestižnejši kolesarski dirki na svetu ter upamo, da bo barve Slovenije zastopal na naslednjih poletnih OI v Los Angelesu leta 2028," so zapisali v vodstvu reprezentance.

Petindvajsetletni Pogačar je pred tremi leti v Tokiu osvojil olimpijski bron v cestni dirki, je prvi na svetovni lestvici in je letos med drugim dobil tudi dirko po Italiji, drugo največjo večetapno na svetu.

V slovenski olimpijski reprezentanci ni tudi olimpijskega prvaka v kronometru iz 2021 Primoža Rogliča, ki je manjkal že na prvem seznamu 90-članske rekordne olimpijske ekipe, ki jo je 8. julija imenoval izvršni odbor Olimpijskega komiteja Slovenije.

Murn je pred tremi dnevi za STA dejal, da se še ni dokončno odločil glede ekipe za OI in do bo to bo storil takoj po Touru. "Končnih podatkov sicer še nimam, ampak kolikor sem seznanjen, so posledice padca za Primoža verjetno hujše, kot je sprva kazalo," je glede stanja 34-letnega Kisovčana tedaj dejal selektor, ki je zdaj s svojo izbiro četverice potrdil, da v Parizu ne bo niti Rogliča

Med četverico slovenskih kolesarjev je bil sicer na prvotnem seznamu še Pogačar, katerega bo zdaj zamenjal Novak. V kronometru bo tako edini nastopil Jan Tratnik, v četverici na cestni dirki pa sta na seznamu poleg Tratnika in Novaka še Luka Mezgec in Matej Mohorič.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 15
  • jakec1575 19:57 22.julij 2024.

    na vuelto ne bo sel, ker bi ga konkurencne drzave dale poskodovati. za velike 3 prvi na svetu ne sme bit slovenc

  • Jernej65 19:50 22.julij 2024.

    Naše kreatorje na kolesarski zvezi bi bilo potrebno vse po vrsti nagnati. V tem primeru Pogačarju dam kar prav, saj niso pokazali nobenega spoštovanja do njega in njegovega dekleta.

  • Avatar Zoran
    StarMačk 19:03 22.julij 2024.

    Nekako po tihem kar pričakovano! Če bi bila udeleženka OI v Parizu tudi Urška Žigart, Tadej na utrujenost še pomislil ne bi, kaj šele odpovedal nastop od katerega si je KZS največ obetala! Bosta pač oba "fraj" in namesto na ...prikaži več OI uživala kje na "...Bahamih"... Ga razumem in ne obsojam, še posebno, ker bi si Žigartova glede na rezultate in status zaslužila OI. Je pač Kolesarska zveza po pojasnilu, da ne namerava polemizirati o odločitvi selektorja, dobila prst u rt tam kjer verjetno ni pričakovala!?

Sorodne novice