Šport > Kolesarstvo
1837 ogledov

Kakšen car! To je med govorom Pogačar sporočil "metalcu čipsa"

Tadej Pogačar Profimedia
Pogačar je na zmagovalnih stopničkah postregel tudi s šalo na račun gledalca, ki mu je v obraz vrgel čips.

Tadej Pogačar je v nedeljo postal šele osmi kolesar v zgodovini ter prvi po letu 1998, ki se lahko pohvali, da je v isti sezoni osvojil Giro in Tour, potem ko je z etapno zmago na kronometru od Monaca do Nice potrdil svojo tretjo zmago na največji dirki na svetu.

Seveda ga je na stopničkah, ki tokrat za spremembo niso bile postavljene na slovitih Elizejskih poljanah, temveč v Nici, nedaleč od Pogačarjevega domovanja, pričakal tudi tradicionalni govor, v katerem se zmagovalec zahvali svoji ekipi, pohvali nasprotnike, navijače ...

Pogačar pa je tokrat med svojim govorom načel še eno zanimivo temo, saj se je spomnil incidenta s 14. etape in vzpona na Pla d'Adet, ko mu je eden izmed neuravnovešenih navijačev v obraz vrgel čips. Pogačar je v svojem simpatičnem stilu s šalo kolesarske navdušence prosil, naj podobnih stvari ne počnejo.

"Rad bi opozoril še na eno stvar. Naši nutricionisti so zelo jezni, ker so med vzponom v nas metali čips. Med dirko so nam namreč prepovedali uživanje čipsa in piva, saj moramo ostati vitki," se je pošalil Pogačar.

Na to temo se je sicer pred dnevi pošalil tudi izkušeni Thomas de Gendt, ki je omenil, da pravi navijači ne mečejo čipsa v kolesarje, a da če že čutijo to potrebo, da se sam vozi nekoliko bolj v ozadju ter da ima najraje znamko Lays, poleg čipsa pa bi sprejel tudi kakšno hladno pivo (še posebej znamke St. Bernardus), ali doritose.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice