Šport > Kolesarstvo
3239 ogledov

UAE razkrili, ali bo Pogačar napadel tudi Vuelto, legendarni Italijan jih svari

Tadej Pogačar, Vuelta 2019 Profimedia
Mauro Gianetti je razkril, da njegova ekipa nima nobenega namena svojega najboljšega kolesarja poslati tudi na Vuelto, legendarni Cipollini jih svari, da odločitev morda ni v njihovih rokah.

Giro d'Italia, Tour de France in Vuelta a Espana. Tri legendarne tritedenske dirke, ki predstavljajo sanje vsakega kolesarja . In leta 2024 bi se lahko pisala zgodovina ... Tadej Pogačar bi lahko postal prvi kolesar v zgodovini, ki bi mu uspelo nepredstavljivo - zmagati na vseh treh v isti sezoni. A čeprav je letos že dobil Giro in je tik pred zmago na Touru, se vsaj po zagotovilih iz UAE Team Emirates kaj podobnega ne bo zgodilo, saj Slovenca ne bo na startu letošnje Vuelte, ki se bo 17. avgusta začela v Lizboni.

"Tja ga ne bom poslal. Bilo bi preprosto preveč stresno, da bi napadel še tretji Grand Tour s ciljem skupne zmage. Seveda, če bi mu uspelo, bi bilo nekaj posebnega. Toda ceno za to bi lahko plačevali v naslednjih letih. Ne želimo ga stopiti. Kaj, če pregori? Poleg tega, če bi zmagal, bi nas kritzirali, da smo pohlepni. Če pa bi vse skupaj šlo kje po zlu ..." vodja UAE Team Emirates Mauro Gianetti v pogovoru za Tuttobici ne pušča dvoma glede Pogačarjevega nastopa na španski pentlji.

Mauro Gianetti in Tadej Pogačar | Avtor: Epa Epa

A čeprav iz tabora UAE Team Emirates zagotavljajo, da Pogačar zagotovo ne bo nastopil na zadnji letošnji veliki tritedenski dirki, legendarni Mario Cipollini dvomi, da imajo dejansko v ekipi zadnjo besedo, saj bi se lahko vse skupaj še povsem obrnilo, če bi zmag in zgodovinskih dosežkov vedno lačni Slovenec (ki je sicer do sedaj tudi stalno ponavljal, da nima namena nastopiti na Vuelti) pritisnil na svojo ekipo ter si želel napasti tudi dirko po Španiji.

"Poglejte, če bi sam bil Pogačar, bi po koncu Toura spakiral vse, kar imam, in se odpravil na dopust. Pozabite na olimpijske, svetovno prvenstvo. Toda kaj, če si vedno ambiciozni Slovenec zaželi poizkusiti nemogoči trojček? Kdo ga lahko ustavi? Pogačar je v poziciji, da diktira pravila. Takemu kolesarju morate ugoditi," je opozoril Cipollini, potem ko je Gianetti opozoril, da sam nima nobenega namena Pogačarja poslati še na Vuelto.

Mario Cipollini | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Anja1956 14:31 18.julij 2024.

    Nesposobna antidopinška komisija !

Sorodne novice