Šport > Kolesarstvo
22789 ogledov

Gledalec tik pred ciljem nad Pogačarja

Tadej Pogačar Profimedia
Pogačar je tik pred koncem vzpona naletel na nenavadnega navijača.

Tadej Pogačar je napadel na zadnjem vzponu 14. etape, pobegnil največjim tekmecem in prišel do svoje 13. zmage na dosedanjih dirkah po Franciji. Jonasu Vingegaardu je vzel dodatnih 43 sekund, Danec pa zdaj na drugem mestu skupnega seštevka zaostaja za 1:57.

Napad Slovenca, ki je pred etapo sicer omenil, da bo tokrat kolesaril bolj konzervativno, je navdušil množice na klancu do Pla d'Adet, a dva kilometra pred ciljem je naletel na nekoga, ki je bil povsem drugače razpoložen. Ko je Pogi kolesaril mimo njega, mu je v obraz vrgel nekaj ezin čipsa. Nosilec rumene majice ni reagiral. 

Tudi to ga ni ustavilo, Pogačar je v zadnjih dveh kilometrih pridobil še nekaj sekund. Prišel je do svoje 79. profesionalne zmage. 

Komentarjev 4
  • Antivaxer 19:36 13.julij 2024.

    Na kavču sem avtomatsko pomagal Pogiju gonit kolo in se ja poznalo 😂 Še sedaj imam mokre roke 😂 Tistega gledalca sem si pa zapomnil!

  • jakec1575 18:43 13.julij 2024.

    to je treba ustavit. take kretene. 5 let zapora. pa tiste, k ti fuknejo brisaco ali zastavo v sprikle. prefuku bi ga!!

  • peter4 18:21 13.julij 2024.

    Pa ga bojo francozski policaji poiskali in oglobili? Ali se bodo kot, ko so nam med vzponom na mont ventoux vlomili v avto, naredili francoze in okkrivili odvisnike. Slike smo jim mi posredovali, prstnih odtisov pa niso niti iskali. Visi ...prikaži več jim za slovence, tudi ce so zmagovalci na touru.

Sorodne novice