Šport > Kolesarstvo
7064 ogledov

Pri Vismi besni, za glavnega krivca za Rogličev padec so obtožili ...

Merijn Zeeman Profimedia
Športni direktor Visme-Lease a Bike je po Rogličevi nesreči z vso silo udaril po organizatorjih dirke po Franciji.

Organizatorji dirke po Franciji se se znašli pod pravim plazom kritik po grozljivi nesreči in množičnem padcu, v katerega je bil vpleten tudi slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič, ki je bil zaradi poškodb celo prisiljen zapustiti dirko. Še posebej glasen pa je bil Rogličev nekdanji šef pri Jumbo-Vismi (današni Vismi-Lease a Bike) Merijn Zeeman, ki je v zadnjih dneh besnel zaradi slabo označenih prometnih ovir na cesti ter organizatorje dirke označil za glavne krivce za Rogličev padec.

Do grozljive nesreče je namreč prišlo dobrih deset kilometrov pred ciljem 12. etape, ko je oba pasova ceste med seboj ločil robnik. Na žalost je Astanin kolesar Aleksej Lucenko zapeljal čez ta robnik, izgubil ravnotežje, ter trčil v skupino kolesarjev na drugi strani ceste ter zakrivil množični padec, v katerega je bil udeležen tudi Roglič, ki je silovito zaviral, pri tem pa ga je vrglo s kolesa. Roglič je sicer uspel končati etapo, a se naslednji dan ni več uspel pojaviti na startu, pri padcu pa sta jo huje skupila še Jarrad Drizners in Raul Garcia Pierna.

"Do takšne nesreče ne bi smelo priti. Sredi ceste je bil robnik, ki ga je bilo nemogoče opaziti. Prva ovira (cestni otok pred omenjenim robnikom op. p) je še bila označena, toda druge več niso bile. Če vozite tesno drug ob drugem, tega ne morete opaziti. Ne morete kriviti kolesarjev za nesrečo. Gre za 100-odstotno napako organizatorjev. Ne morete iti skozi takšen odsek z glavnino dirke po Franciji. To je bilo zelo neodgovorno in se ne bi zmelo zgoditi," je za NU.nl besnel Zeeman.

Pri Vismi-Lease a Bike so se z odstopom Rogliča sicer rešili enega izmed najresnejših konkurentov njihovemu Jonasu Vingegaardu v boju za skupno zmago, a so v nizozemski ekipi priznali, da sočustvujejo s kolesarjem, ki je toliko let preživel pri njihovi ekipi ter jo dejansko postavil na kolesarski zemljevid. "Zelo hudo nam je zaradi Primoža," je za konec še priznal Rogličev nekdanji športni direktor.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • jezero 07:30 14.julij 2024.

    Sedaj bo imela slovenska zveza pravi vzrok, da ga ne pošlje na Olimpijske igre. Kar je itak nameravala.

  • jakec1575 18:47 13.julij 2024.

    te otoke je treba oznacit ali pa zapret en pas. se en idiotizem ali pa namerno pocetje organizatorjev za vec klikov in ogledov.

Sorodne novice