Šport > Kolesarstvo
6117 ogledov

Bomba! Vse že dogovorjeno? Rogličev največji nasprotnik naslednje leto za Boro?

Primož Roglič in Remco Evenepoel Profimedia
Po poročilih naj bi se Remco Evenepoel praktično že dogovoril za prestop k Red Bull-BORA-hansgrohe.

Med Remcom Evenepoelom in našim kolesarskim zvezdnikom Primožem Rogličem velja hudo rivalstvo, saj sta se v zadnjih letih medsebojno udarila za zmago na številnih prestižnih dirkah. A prav lahko se zgodi, da bosta morala zakopati bojno sekiro, saj bi lahko bila kolesarska superzvezdnika od leta 2025 moštvena kolega pri ekipi Red Bull-BORA-hansgrohe.

Tako vsaj pravijo pri Het Laatste Nieuws, kjer so se razpisali, da naj bi bili predstavniki Remca ter nemško-avstrijske ekipe tik pred tem, da dosežejo dogovor o Belgijčevi selitvi iz Soudal-QuickStepa k Red Bull-BORA-hansgrohe.

"V zadnjih dneh so nam številni viri iz kolesarskega sveta zagotovili, da je dogovor med svetovnim prvakom v vožnji na čas in Red Bull-BORA-hansgrohe tik pred zaključitvijo, oziroma morda že sklenjen," so zapisali v belgijskem časopisu novico, ki je pretresla kolesarski svet.

A čeprav naj bi bila nemško-avstrijska ekipa tik pred dogovorm z Remcom, pri HLN dodajajo, da Bora niso edini snubci zmagovalca Vuelte 2022, pač pa naj bi se zanj resno zanimali tudi pri UAE Team Emirates, Ineos Grenadiers ter Israel-Premier Tech, ki vsi upajo, da si bodo zagotovili njegov podpis.

Toda glavna težava za ostale ekipe je ta, da ima Remco s Soudal-QuickStepom sklenjeno pogodbo do konca 2026 ter da ga lahko ekipe v svoje zvrste zvabijo le v primeru, da zanj plačajo odškodnino, kar se sicer v kolesarskem svetu, kjer se pogodbe načeloma spoštujejo do konca, redko dogaja. Ravno zato so po finačni injekciji Red Bulla pri Bori glavni favoriti za Remcov podpis, saj si lahko najlažje privoščijo astronomsko odškodnino za kolesarja, kot je Remco.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • jakec1575 02:42 13.julij 2024.

    rogla je na zalost zakljucil…

  • 4krogci 16:21 12.julij 2024.

    Nc novga…tud vingegard ma povabilo v Boro…skratka Primoz bo naslednje leto le pomocnik se.

Sorodne novice