Šport > Kolesarstvo
38524 ogledov

Noro, kaj je Remco po zmagi na kronometru izjavil o Pogačarju

Remco Evenepoel in Tadej Pogačar Profimedia
Remco Evenepoel je kljub zmagi na kronometru priznal, da je v skupnem seštevku Tadej Pogačar verjetno nepremagljiv.

Belgijski as Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step) je zmagovalec vožnje na čas v sedmi etapi kolesarske dirke po Franciji. Na 25,3 km dolgi trasi med Nuits-Saint-Georgesom in Gevrey-Chambertinom je za 12 sekund ugnal slovenskega zvezdnika Tadeja Pogačarja  (UAE Team Emirates), ki ostaja v rumeni majici vodilnega. Primož Roglič (Red Bull-BORA-hansgrohe) je etapo sklenil na tretjem mestu.

Pogačar je prvo od dveh voženj na čas na letošnji dirki po Franciji začel s 45 sekundami naskoka pred Evenepoelom, razmerja moči pa so se po današnji dokaj razgibani trasi s slabimi 300 višinskimi metri nekoliko spremenila. Evenepoel je po 56. zmagi v karieri, od tega 15. v vožnjah na čas, razliko za Pogačarjem zmanjšal na 33 sekund, potem ko je upravičil vlogo favorita kot svetovni prvak v kronometru.

Remco Evenepoel | Avtor: Profimedia Profimedia

A čeprav se je nekoliko približal rumeni majici, je vedno samozavestni Evenepoel kar nekoliko presenetil z izjavo, da ne verjame, da lahko v skupnem seštevku premaga Slovenca, dvakratnega zmagovalca Toura. "Tudi Tadej zna zelo dobro odpeljati kronometer, zato je zmaga za 12 sekund izjemna. Želel sem zmagati in ta cilj sem izpolnil. Nismo razmišljali o razlikah v skupnem seštevku, le o zmagi. Vzeli smo nekaj časa Vingegaardu, a kot sem rekel, je najbrž Pogačar nedosegljiv. Vendar nikoli ne veš, kaj se lahko zgodi," je v prvem odzivu organizatorjem dejal Evenepoel. Z zmago na Touru je sicer postal 109. kolesar z etapnimi uspehi na vseh treh tritedenskih dirkah.

Pogačar je zelo dobro opravil s 25,3 km dolgo traso ter za Remcom zaostal le za 12 sekund. Drugi slovenski as Primož Roglič je kot olimpijski prvak iz Tokia zasedel tretje mesto z zaostankom 34 sekund in v skupnem seštevku pridobil eno mesto proti Juanu Ayusu (UAE Team Emirates). V razvrstitvi ima po sedmih etapah Pogačar tako 33 sekund naskoka pred Evenepoelom, tretji pa je Danec Jonas Vingegaard (Visma-Lease a Bike), ki je bil danes četrti z zaostankom 37 sekund. V seštevku Vingegaard zdaj zaostaja 1:15, Roglič pa na četrtem 1:36 minute.

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

"Vedel sem, da sem dobro na poti, imel sem dobre noge. Mogoče sem malce pretiraval na klancu in nato trpel po koncu vzpona. Do konca je bila trasa lepa in užival sem. Sicer sem proti Evenepoelu, svetovnemu prvaku v tej disciplini, nekoliko izgubil, a občutek je bil vseeno dober. Zadovoljen sem z današnjo predstavo, saj sem pridobil proti ostalim tekmecem," je organizatorjem po drugem mestu dejal 25-letnik s Klanca pri Komendi.

"Sem utrujen, a dal sem vse od sebe, zato sem zadovoljen s predstavo. Lahko sem optimističen. Dolgo časa že ni bilo tako zahtevne sedme etape. Vsekakor je ta vožnja dober znak za naprej in veselim se že nadaljevanja Toura," pa je v prenosu Eurosporta dejal Roglič, ki je dobro odpeljal predvsem spust in zadnji del trase, ko je bil celo štiri sekunde hitrejši od Evenepoela.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Od preostalih Slovencev nihče ni dirkal na polno. Nekoliko presenetljivo prostih rok ni dobil Jan Tratnik (Visma-Lease a Bike), ki bo slovenske barve zastopal na prihajajočih olimpijskih igrah v Parizu. Z zaostankom 5:09 minute je zasedel 156. mesto. Matej Mohorič (Bahrain-Victorious) kljub majici državnega prvaka v kronometru prav tako ni odpeljal na polno. Na 146. mestu je za Evenepoelom zaostal 4:55 minute. Luka Mezgec (Jayco-AlUla) je po rezervirani vožnji z zaostankom 5:41 minute končal kot predzadnji, 173.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Garancija
    Garancija 06:42 06.julij 2024.

    Pool je dober na kronometru,počakajmo na klance,tam se pokaže prava moč

Sorodne novice