Šport > Kolesarstvo
29099 ogledov

Tako je Pogačar pokomentiral situacijo, ki bi ga skoraj stala dirke

Tadej Pogačar Twitter
Pogačar je na peti etapi dirke po Franciji skoraj trčil v prometni znak.

Britanski as Mark Cavendish (Astana Qazaqstan) je zmagovalec pete etape kolesarske dirke po Franciji in novi rekorder po številu etapnih zmag na Touru. Na trasi od Saint-Jean-de-Maurienna do Saint Vulbasa (177,4 km) je bil najboljši v sprintu. V skupnem seštevku še naprej, čeprav je skoraj trčil v prometni znak, vodi slovenski as Tadej Pogačar.

Petindvajsetletni član ekipe UAE Team Emirates je namreč okoli 60 km pred ciljem skorajda zadel cestni otoček s prometnim znakom. Komaj se je izognil trčenju, po njegovem manevru nazaj na desni pas pa je padlo nekaj drugih kolesarjev, predvsem predstavnikov ekip Bahrain Victorious in Movistar, med drugimi tudi kapetan Bahraina, Španec Pello Bilbao, ter naš kolesarski as Matej Mohorič. Na srečo so se vsi pobrali in nadaljevali z etapo.

A lahko bi bilo dosti huje, predvsem za Pogačarja. Medtem ko so ostali padli zaradi zožanja ceste, ko so se kolesarji z leve strani poizkusili ogniti omenjenemu otočku sredi ceste, bi se Pogačar skorajda zaletel naravnost v prometni znak na začetku otočka. Dirka bi se po petih etapah lahko zanj že končala, tako pa je po prečkanju ciljne črte v času glavnine obdržal 45 sekund naskoka pred Belgijcem Remcom Evenepoelom (Soudal Quick-Step) in 50 pred Dancem Jonasom Vingegaardom (Visma-Lease a Bike).

"Etapa je bila mirna, a z nekaj triki. Vse se je dobro končalo," se je skorajda usodnega dogodka dotaknil Pogačar, preden je čestital Cavendishu za njegovo rekordno 35. etapno zmago. "Lepo je bilo videti Marka, kako je dobil 35. etapo na Touru. To je res nekaj neverjetnega." je v pogovoru za Eurosport Pogačar čestital Cavendishu. "Bilo je dobro, ni bilo tako stresno kot v tretji etapi do Torina. Bili smo zbrani na čelu, lahko bi tudi vozili na začelju, kakorkoli že, mirno smo pripeljali do cilja," je še vodilni na dirki opisal dogajanje v sicer precej nepretresljivi etapi, ki pa bi se skorajda končala tragično.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Toma 11:12 04.julij 2024.

    Tupac!

  • Avatar Pantani2
    Pantani2 06:18 04.julij 2024.

    Mohorič vi padel!!!

Sorodne novice