Šport > Kolesarstvo
20480 ogledov

"Primož Roglič je eden najbolj prebrisanih kolesarjev"

Chris Froome Profimedia
Štirikratni zmagovalec dirke po Franciji je ocenil možnosti Primoža Rogliča na prihajajoči francoski pentlji.

Britanski kolesarski šampion Chris Froome (Israel–Premier Tech), sedemkratni zmagovalec tritedenskih dirk, je prepričan, da lahko Primož Roglič s pomočjo moštvenih kolegov poseže po najvišjih mestih na prihajajoči dirki po Franciji. 

Tour de France je v zadnjih treh letih minil v znamenju spopadov med Jonasom Vingegaardom (Visma-Lease A Bike) in Tadejem Pogačarjem (UAE Team Emirates). Slednji je zadnjič slavil leta 2021, danski kolesar, ki v lovu na tretjo zaporedno lovoriko ne bo mogel računati na pomoč Seppa Kussa, pa je dobil pretekli dve izvedbi. 

Pred tem je Pogačar zmagal tudi leta 2020, a takrat je bil njegov najbližji zasledovalec Primož Roglič. Prav Kisovčan bo po mnenju Chrisa Frooma tudi letos glavni konkurent obema favoritoma.

Tadej Pogačar pred zadnjo etapo Gira Tour de France Šport Pogačar z jasnim sporočilom tekmecem pred Tourom

"Primož Roglič je eden najbolj prebrisanih in iznajdljivih kolesarjev, s katerimi sem imel priložnost dirkati. Je izredno odporen, kar je zelo pomembna lastnost v boju za zmagovalni oder na največjih dirkah," je Froome povedal o Rogliču, zmagovalcu italijanskega Gira (2023) in trikratnemu šampionu španske Vuelte (2019, 2020, 2021).

Britanec ne dovmi, da je Roglič fizično dobro pripravljen na Tour. "Nedavno je zmagal na dirki po Dofineji. Čeprav je pokazal šibkost v zadnji etapi, sem prepričan, da bo na dirki po Francij našel tisto dodatno prestavo."

Primož Roglič Bora Šport Tik pred Tourom precejšnja sprememba za Rogliča

"V letošnji sezoni ni veliko dirkal in verjamem, da mu je teden v Franciji koristil. Ko razmišljam o tem, kdo bi lahko zaokrožil zmagovalni oder na dirki po Franciji, najprej pomislim nanj. Je vrhunski kolesar, ob sebi pa bo imel tudi močno ekipo. Videli smo, kako močan je bil Aleksander Vlasov na Dofineji, če pa temu prištejemo še Jaija Hindleyja, imajo res močno zasedbo za gorske preizkušnje," še meni Froome.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • T_rex 08:00 28.junij 2024.

    bomo vidl je 1x reku slepec ...