Šport > Kolesarstvo
13530 ogledov

Pogačar zbolel le nekaj dni pred Tourom

Pogačar Epa
Slovenski kolesarski as je imel težave z zdravjem.

Tadej Pogačar sodi v ožji krog favoritov za tokratni Tour de France. Njegovi najresnejši kandidati so po mnenju strokovnjakov dvakratni zmagovalec Jonas Vingegaard, Primož Roglič in Remco Evenepoel, vsa omenjena trojica pa je imela v tem letu težave s poškodbami po padcu na dirki po Baskiji.

Roglič in Evenepoel sta se še pravočasno vrnila za nastop po Dofineji, Slovenec je dobil dirko, Belgijec ni bil konkurenčen, Vingegaard pa bo prvič po zlomljeni ključnici in rebrih ter predrtih pljučah nastopil prav na Touru.

Pogačar je v času odsotnosti omenjene trojice prepričljivo slavil na Giru, a tudi sam ni imel idelane priprave na tokratno francosko pentljo. "Pred desetimi dnevi sem imel covid. Zbolel sem in bil zelo utrujen. Pojavilo se je kar nekaj vprašanj, a sem zelo hitro okreval. Na koncu se je izkazalo, da ni šlo za večjo težavo. Trenutno se počutim zelo dobro," je izjavil Pogačar.

Pred dnevi je zaradi koronavirusa zbolel tudi zadnji zmagovalec Vuelte Sepp Kuss, pri ekipi Visma - Lease a bike pa so se odločili, da bo moral izpustiti Tour. Od vidnejših kolesarjev se je z enako težavo srečal še Mads Pedersen.

"Covid ne predstavlja več takšno težavo, še zlasti, če si ga imel že prej. Sam sem v preteklosti že zbolel, morda tudi večkrat. Tvoje telo se na to navadi," je dejal Pogačar in dodal: "Ni bilo tako grozno, podobno je bilo prehladu. Le en dan sem popolnoma izpustil vožnjo na kolesu. Ko sem se počutil povsem zdravega, sem nadaljeval z vožnjami na prostem."

Pogačar Vingegaard | Avtor: Epa Epa

Letošnja prva etapa Toura se bo jutri začela v Firencah.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 9
  • Avatar Jašna53
    Jašna53 09:58 28.junij 2024.

    Za razfukana pljuča je takojšnja pomoč v obliki MEDROLA, saj majo šefi pri UAE že dovolj izkušenj z nedovoljenimi substancami?

  • Nelaži 09:48 28.junij 2024.

    Vsi vrhunski športniki so žal lutke farmako-mafije, Ta kovid bi se lahko imenoval tudi oslovski kašelj ali karkoli drugega. Ti ubogi reveži, ki zmagujejo na tekmah so polni denarja pa tudi kemije in raznih zvarkov. Verjamem, da Pogačar ni bil ...prikaži več cepljen s pravim kovid cepivom sicer bi že imel kake zdravstvene težave kot miokarditis ali kaj podobnega. Vsekakor mu želim, da zmaga.

  • Enzgg4 08:08 28.junij 2024.

    Škoda za Seppa. Sicer pa je na letošnjem tdf ves kolesarski vrh, pa še razporejeni so po različnih ekipah. Kar 4 ali 5 ekip bo letos vozilo na GC, obenem pa se bo Cav poskušal vpisati kot najboljši ever. Izjemno.

Sorodne novice