Šport > Kolesarstvo
4652 ogledov

"Nihče v ekipi si ne upa staviti, da bo Jonas prišel na stopničke"

Vingegaard Profimedia
Moštveni kolega Jonasa Vingegaarda teden pred Tourom ni ravno optmističen.

Čez slab teden se bo v Firencah začela dirka po Franciji, na njej pa bo nastopil tudi zmagovalec zadnjih dveh preizkušenj Jonas Vingegaard. Ta po grdem padcu in hudih poškodbah na dirki po Baskiji ni nastopal, formo je v zadnjem času lovil na višinskih pripravah svojega moštva.

Ekipa Visma-Lease a bike, ki je lani še pod imenom Jumbo-Visma osvojila vse tritedenske dirke (Giro - Primož Roglič, Tour - Vingegaard, Vuelta - Sepp Kuss), je sicer imela skozi celotno leto veliko smole, saj so se poškodovali številni kolesarji, med njimi tudi odlični Wout van Aert. Ta je bil predviden za nastop na Giru, a se to zaradi poškodb ni zgodilo, bo pa zdaj nastopil na francoski pentlji.

"Wout je v zadnjih tednih napredoval, a je še vedno daleč od ravni, ki jo je prikazal lani, še dlje pa od forme izpred dveh let," je za Het Laatste Nieuws dejal član ekipe Tiesj Benoot, ki je na višinskih pripravah v Tignesu treniral skupaj z van Aertom in Vingegaardom.

Tiesj Benoot | Avtor: Profimedia Profimedia

Tako pri UAE Team Emirates, ki bo v pomoč Tadeju Pogačarju na Tour pripeljal najmočnejšo možno zasedbo, kot pri Visma-Lease a bike vlogo favoritov prepuščajo tekmecu. Benoot je zatrdil, da nizozemskemu moštvu v boju za skupno zmago Vingeggarda trenutno res ne kaže najboljše.

"Za vsakega športnika, ki se vrača po poškodbi, so reči precej negotove. Šele bo prvem tedno bomo lahko ocenili, kako dobra sta Jonas in Wout."

"Jonas bo nastopil na Touru, ker vodstvo ekipe meni, da obstaja možnost za prvo mesto. A stoodstotno sem prepričan, da si nihče od njegovih moštvenih kolegov ne upa položiti denar na stavo, da se bo uvrstil na stopničke," je presenetljivo izjavil Benoot in nadaljeval: "Upajo, a nihče pravzaprav ne ve, kaj se bo zgodilo. Če bi na primer Tiesj Benoot imel na voljo osem tednov za pripravo na Tour, ne bi bil nikoli uvrščen v ekipo. Pri Jonasu in Woutu je to drugače, saj imata toliko talenta, dokaj hitro pa sta tudi lahko zelo dobra."  

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice