Šport > Kolesarstvo
4013 ogledov

Je Visma razkrila svojo postavo za Tour? Je v njej Jonas? Kaj pa Tratnik?

Visma-Lease a Bike Twitter
So se pri Vismi-Lease a Bike dokončno odločili, katero osmerico bodo poslali na Tour? Sodeč po fotografijah s treningov, je temu tako.

V kolesarskem svetu je završalo. Ugiba se, da so se veljaki pri kolesarski ekipi Visma-Lease a Bike dokončno odločili, katera osmerica bo zastopala nizozemsko ekipo na prihajajočem Touru. Tako je vsaj sklepati, glede na to, katere kolesarje so poslali v Tignes na višinske priprave, kjer so se pridružili Jonasu Vingegaardu in Woutu van Aertu, ki že nekaj časa celita poškodbe in se pripravljata na največjo dirko na svetu.

Seveda iz ekipe še ni prišlo do uradne potrditve (edina ekipa, ki je do sedaj potrdila svojo postavo za Tour, je norveška ekipa Uno-X Mobility), toda glede na to, da se je Van Aertu in Vingegaardu na višinskih pripravah v Tignesu le nekaj tednov pred začetkom dirke priključila le četverica kolesarjev, je očitno že jasno, da bosta tudi Wout in Jonas del ekipe za Tour, potem ko je bil njun nastop dolgo časa pod vprašajem zaradi grozljivih poškodb, ki sta jih utrpela spomladi.

Že od začetka junija pa z njima trenira tudi evropski prvak Christophe Laporte, ki je imel svojo mesto med potniki na Tour ves čas zacementirano.

Jan Tratnik | Avtor: Profimedia Profimedia

Po kriteriju Dauphine pa je postalo jasno, da svojemu kapetanu na dirki po Francji ne bosta mogla pomagati Steven Kruijswijk in Dylan van Baarle, ki bi se zelo verjetno znašla v postavi Visme-Lease a Bike, če se ne bi na dirki po Dofineji grdo poškodovala. A mogoče je ravno odsotnost omenjenih dveh kolesarjev odprla vrata našemu Janu Tratniku, ki se nahaja na ekipni fotografiji šesterice z višinskih priprav.

Poleg Tratnika, Van Aerta, Laporta in Vingegaarda se na ekipni sliki s priprav nahajata tudi Matteo Jorgenson, za katerim je najboljša sezona njegove kariere, in izkušeni Tiesj Benoot. Zanimivo je, da na fotografiji ni Seppa Kussa, ki naj bi imel prav tako zagarantirano mesto v ekipi, a je očitno po predčasno končanem kriteriju Dauphine dobil nekaj dni časa, da pride k sebi, preden se pridruži preostanku ekipe.

Zadnje mesto v ekipi pa zaenkrat še ostaja uganka, zelo verjetno pa je, da ga bo zasedel eden izmed dveh kapetanov, ki sta še v nedeljo kolesarila na dirki po Švici. Nekateri so mnenja, da bi lahko prvič na Touru nastopil mladi sprinter Olav Kooij, a glede na to, da je postalo jasno, da bo tudi letos ekipa vse stavila na Vingegaarda, se zdi nekako najbolj naravna zamenjava za poškodovanega Kruijswijka Wilco Kelderman, ki je na dirki po Švici pokazal odlično formo, potem ko je moral zaradi poškodbe izpustiti Giro, ki bi moral biti njegov glavni cilj sezone.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice