Šport > Kolesarstvo
4222 ogledov

Norveški as besno udaril po sodnikih dirke po Sloveniji: "Ne poznajo pravil!"

Johannes Kulset Profimedia
Norveški kolesar si je po kontroverzni diskvalifikaciji z dirke po Sloveniji dal duška na socialnih omrežjih.

Tretjo etapo dirke po Sloveniji s startom v Ljubljani in s ciljem v Novi Gorici si bomo zapomnili predvsem po spektakularni zmagi Giovannija Aleottija (Bora-hansgrohe) po pogumnem napadu na spustu z Ravnice ter kontroverzni diskvalifikaciji norveškega kolesarja Johannesa Kulseta, kapetana izjemno močne norveške ekipe Uno-X Mobility.

Kolesar, ki bi si moral po treh etapah deliti peto mesto v skupnem seštevku z zaostankom 21 sekund za Aleottijem, je bil namreč diskvalificiran s strani dirkaške žirije, ki je ocenila, da je med spustom uporabil prepovedano držo na kolesu, tako imenovano "SuperTuck" pozicijo.

Komaj 20-letni izjemno nadarjeni Norvežan se z odločitvijo ni strinjal, svoj bes pa je sprostil na socialnih omrežjih, kjer je delil posnetke njegovega spusta ter prosil šefa sindikata kolesarjev Adama Hansena za pomoč pri nadaljnjih pritožbah zoper žirijo in njeno odločitev.

"Torej, včeraj sem bil naknadno diskvalificiran po cilju dirke po Sloveniji zaradi načina vožnje z zadnjega spusta. Poznam pravila in nisem naredil ničesar narobe. Nikoli se nisem dotaknil zgornje cevi kolesa ali uporabil svoje podlakti/prsi kot točko opore," se je nad situacijo pritožil Kulset in objavil videoposnetek položaja svojega telesa na spustu, za katerega upa, da bo pomagal dokazati njegovo nedolžnost.

Kulset je nato napadel sodnike dirke, katere je obtožil, da ne poznajo pravil in da so to celo priznali, a ga vseeno izločili z dirke. "Komisarji so priznali, da ne poznajo pravil, a vseeno niso želeli spremeniti napačne odločitve. Očitno mi danes ni dovoljeno začeti naslednje etape. Vendar bi rad s strani Mednarodne kolesarske zveze (UCI) prejel opravičilo, saj si želim preprečiti, da bi bil še kdo drug v prihodnosti napravično diskvalificiran," je zaključil mladi Norvežan.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice