Šport > Kolesarstvo
17195 ogledov

Luka Mezgec po grozljivi nesreči: "Rešila mi je življenje"

Luka Mezgec Profimedia
Luka Mezgec se lahko zahvali kolesarski čeladi, da je ni huje odnesel po grdem padcu na prvi etapi dirke po Sloveniji.

Slovenski kolesar Luka Mezgec (Jayco-AlUla) je eden velikih junakov prve etape letošnje dirke po Sloveniji od Murske Sobote do Ormoža. Potem ko je bil namreč ob zaključku etape udeležen v grozljivo nesrečo, je vseeno dohitel glavnino ter odigral eno ključnih vlog pri zmagi svojega kapetana Dylana Groenewegna.

Mezgec, ki velja za enega najboljših lead-out kolesarjev na svetu (predzadnji kolesar v sprinterskem vlaku, ki ekipnemu sprinterju pripravi čim boljšo pozicijo za zaključni sprint) bi sicer moral biti zadnji Groenewegnov mož, a so po njegovem padcu v avstralski ekipi spremenili taktiko, saj očitno niso pričakovali, da bo lahko Slovenec po padcu še ujel glavnino in pomagal svojemu sprinterju.

Toda Mezgec se je vrnil v glavnino, nato pa prevzel vlogo Groenewegnovega predzadnjega moža ter svojima moštvenima kolegoma pripravil odlično izhodišče, preden je Groenewegen v izjemno napetem sprintu na sami ciljni črti ugnal Alexandra Kristoffa (Uno-x Mobility). Slavje v avstralski ekipi se je lahko začelo.

A ni veliko manjkalo, da bi namesto solz sreče spremljali solze žalosti. Mezgečev padec je bil namreč vse prej kot nedolžen in Slovenec je ob svojem padcu imel ogromno sreče v nesreči, o čemer priča fotografija, ki jo je Mezgec delil preko socilanih omrežij. Na njej namreč lahko vidimo precej zmečkano čelado, ob kateri je naš sprinter zapisal: "Rešila mi je življenje."

Čelada Luke Mezgeca | Avtor: Instagram Instagram

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 11:48 13.junij 2024.

    Kolesarske dirke vedno bolj spominjajo na gladiatorske igre.

Sorodne novice