Šport > Kolesarstvo
10061 ogledov

V pričakovanju Toura odlične novice za Tadeja Pogačarja

Adam Yates Profimedia
Moštveni kolegi Tadeja Pogačarja v tednih pred začetkom Toura blestijo na dirki po Švici, še posebej kolesar, ki ga je označil za "svojo desno roko".

Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar je kljub temu, da trenutno ne tekmuje, danes dobil odlično novico. Njegov glavni pomočnik za Tour pri ekipi UAE Team Emirates, Britanec Adam Yates, je na dirki po Švici pokazal odlično pripravljenost. V četrti etapi, ki se je končala z dolgim zaključnim vzponom, je zasedel drugo mesto in prevzel skupno vodstvo.

Čeprav ga je za 23 sekund premagal član ekipe Bahrain Victorious, Norvežan Torstein Traeen, je bil Britanec nedvomno daleč najmočnejši kolesar v etapi, Traeen je imel to srečo, da je kot zadnji preživeli ubežnik zaključni vzpon dosegel z lepo prednostjo pred glavnino.

Torstein Traeen | Avtor: Profimedia Profimedia

"Ne zavedam se, kaj mi je uspelo. Kaj takega nisem pričakoval, a sreča se mi je nasmehnila, da me niso začeli prej resno loviti. To je moja prva zmaga v svetovni seriji, zato nekaj posebnega, je pa seveda še en čustveni vidik tega uspeha. Dosegel sem ga v domovini preminulega Gina Mäderja in v dresu, ki ga je pred časom nosil. Dosegel sem ga pred očmi njegove mame, zato je vsa ekipa še bolj vzhičena. Z njim nikoli nisem vozil, saj sem se ekipi pridružil letos. A čutim njegov duh, čutim, da vsi iz ekipe vozimo zanj. In vedno bomo zmage posvečali njemu," je na cilju dejal 28-letni Norvežan, ki so mu na začetku kariere pri doping kontroli odkrili raka na modih, a so ga ozdravili, to je sporočil leta 2022.

Yates Norvežana na vzponu na prelaz Gotthard ni ujel, a je deklasiral konkurenco ter prevzel skupno vodstvo. Pogačarja pa lahko veselijo tudi odlični nastopi še enega člana njegove postave za Tour. Na drugem mestu v skupni razvrstitvi je namreč še en njegov moštveni kolega, Portugalec Joao Almeida, ki zaostaja 26 sekund. Isti zaostanek ima na tretjem mestu lanski zmagovalec dirke Danec Mattias Skjelomose (Lidl-Trek), ta je tretje mesto zasedel tudi v etapi

Adam Yates | Avtor: Profimedia Profimedia

"Nisem si mislil, da bom tako dober, pred etapo nisem imel takega občutka, toda noge so bile prave. Bolje bi bilo, če bi zmagal, vendar tudi skupno vodstvo je odlična stvar," je bil na cilju zadovoljen Yates, potem ko sta tako Portugalec kot Danec za njim zaostala za 25 sekund. Sledili so Kolumbijec Egan Bernal, Britanec Oscar Onley, Španec Enric Mas in Avstrijec Felix Gall.

V četrtek bo na sporedu še ena zahtevna etapa z zaključnim vzponom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice