Šport > Kolesarstvo
22558 ogledov

Neverjetno, kako naj bi Roglič vplival na svoje moštvene kolege

Bora-hansgrohe Profimedia
Športni direktor Bore-hansgrohe je razkril, da v ekipi skorajda težko verjamejo, kako so se ob Rogliču izboljšali tudi preostali njihovi kolesarji.

Slovenski kolesarski as Primož Roglič se je šampionsko vrnil po grozljivem padcu in poškodbi z dirke po Baskiji, saj je bil prvo ime najznamenitejšega testa pred dirko po Francijo, slovitega kriterija Dauphine. Čeprav je ob krizi v zadnji etapi precej trpel, je vseeno dobil skupni seštevek dirke, majico za najboljšega po točkah ter dve gorski etapi (tudi kraljevsko), medtem ko je eno etapo zaključil na drugem ter edini kronometer na tretjem mestu.

Glede na to, da se je po neprepričljivem začetku na dirki Pariz-Nica podpisal tudi pod etapno zmago na dirki po Baskiji, na kateri je do odstopa nosil tudi majico vodilnega, bi lahko rekli, da slovenski šampion že vrača naložbo svoji novi ekipi Bora-hansgrohe, ki je pozimi poskrbela za enega najbolj odmevnh kolesarskih prestopov vseh časov, ko ga je pripeljala iz vrst Jumbo-Visme, pri kateri je blestel zadnjih osem let.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

A tudi če jim ne bi začel nemudoma vračati z zmagami, je bil po besedah športnega direktorja Rolfa Aldaga za Het Nieuwsblad Rogličev prestop izjemen uspeh, saj naj bi imel kolesarski šampion, kot je Roglič, izjemen vpliv na ostale kolesarje nemške ekipe, ki naj bi pod Rogličevim mentorstvom dosegli povsem novo raven.

"Vidim, da vsi naši kolesarji rastejo skupaj z njihovim poveljnikom. Samo poglejte si Marca Hallerja. Kaj takega mu prej ni uspevalo, kot mu je zdaj na kriteriju Dauphine. Preživel je izjemno hiter začetek etape, prečkal na čelu glavnine Col de Saisies in nato drvel proti vzponu na Ramaz. Isto velja za ostale, vsi so presegli pričakovanja," je bil nad nastopi Bore-hansgrohe na kriteriju Dauphine navdušen izkušeni športni direktor.

Rolf Aldag | Avtor: Profimedia Profimedia

"In potem imate tu Primoža, ki dokonča posel. Niti ni potrebno, da je najboljši hribolazec med vsemi, še vedno ima namreč dovolj eksplozivnosti, s katero jih lahko premaga. Samo poglejte si vse njegove lovorike, vedno se lahko zanesete zanj, da bo v igri za zmago," je hvalospev na račun Slovenca po njegovi največji zmagi za novo ekipo zaključil Aldag.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Garancija
    Garancija 07:10 11.junij 2024.

    Nemci radi vlagajo v delovne slovenčke,pol se pa hvalijo po svetu kok so dobri.

Sorodne novice