Šport > Kolesarstvo
615 ogledov

Roglič v obrambo rumene majice na še eni zahtevni preizkušnji

Roglič Profimedia
Primož Roglič se bo z rumeno majico vodilnega kolesarja podal v predzadnjo etapo kriterija po Dofineji.

Kolesarji na kriteriju po Dofineji bodo danes vozili sedmo, predzadnjo etapo. V rumeni majici vodilnega bo Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič, član ekipe Bora-hansgrohe si je skupno vodstvo priboril z odlično petkovo predstavo in zmago na zahtevni gorski etapi.

Primož Roglič Dofineja Šport Kakšna vrnitev! Roglič do etapne zmage in rumene majice

Roglič ima pred zadnjima etapama 19 sekund naskoka pred največjim tekmecem na dirki na jugu Francije, Belgijcem Remcom Evenepoelom (Soudal Quick-Step). Ta je petkovo etapo začel v rumenem, toda ni zmogel ritma Rogliča in je dan namesto s 33 sekundami naskoka končal z 19 zaostanka.

Tretji je Američan Matteo Jorgenson iz ekipe Visma-Lease a Bike z minuto zaostanka.

Primož Roglič Veliki junak Šport Roglič razkril, kakšne so posledice padca: "Ne morem niti ..."

Tako Roglič kot Evenepoel sta bila vpletena v četrtkov množični padec, a sta jo odnesla brez hujših posledic. Slovenski zvezdnik je, čeprav je po etapi priznal, da je imel težave z ramo, pokazal izvrstno predstavo, napadel na zadnjem vzponu, ujel ubežnike in nato kot prvi prečkal ciljno črto.

Danes bo na vrsti predzadnja etapa od Albertvilla do Samoensa, dolga 155 km, kar bo še ena zahtevna gorska preizkušnja s tremi vzponi prve kategorije in ciljnim vzponom na 1600 metrov. V nedeljo pa kolesarje čaka pobono zahtevna etapa od Thonesja do Plateau des Glieresa, dolga 160 km.

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.