Šport > Kolesarstvo
4849 ogledov

Grozljivka na Dofineji! V padec udeležena tudi Roglič in Remco

Množični padec na kriteriju Dauphine Twitter
Peta etapa kriterija Dauphine je bila ustavljena po grozljivem množičnem padcu, v katerega sta bila udeležena tudi Roglič in Evenepoel.

V samem zaključku pete etape kriterija Dauphine, dobrih 20 kilometrov pred ciljem v Saint-Priestu, je prišlo do množičnega padca, ki je prisilil organizatorje dirke, da etapo nemudoma prekinejo ter jo kasneje zaradi pomanjkanja zdravniškega osebja tudi nevtralizirajo.

V padec so bili udeleženi tudi Primož Roglič, Remco Evenepoel in Juan Ayuso, izmed katerih jo je še najbolje odnesel ravno naš junak, katerega so kamere ujele, kako stoji ob svojem kolesu in se pogovarja z moštvenimi kolegi.

Tudi Evenepoela in Ayusa so kasneje kamere ujele, kako sta s pomočjo sotekmovalcev in osebja vendarle vstala, medtem ko so jo najhuje odnesli kolesarji Visme-Lease a Bike. Zdravniška služba je najdlje oskrbovala Stevena Kruijswijka in Dylana van Baarleja, in po posnetkih sodeč je vsaj prvi etapo zapustil v rešilcu.

Do nesreče je sicer prišlo, potem ko je glavnina drvela po zelo mokri cesti, najmočnejše ekipe pa so se borile za prostor, saj so želele spraviti svoje favorite v ospredje. Pri tem naj bi prišlo do stika nekaj kolesarjev, na mokri podlagi pa zavore niso dovolj dobro prijele in nemudoma je bila skorajda celotna glavnina vpletena v grd množični padec.

Kolesarji bodo nevtralizirano etapo sicer skupaj odvozili do cilja, a se ne bodo borili za etapno zmago, niti za sekunde v skupnem seštevku. Razlike bodo ostale enake, kot so bile pred začetkom etape.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice