Šport > Kolesarstvo
2598 ogledov

Primož Roglič v prihodnje z veliko okrepitvijo

Roger Hammond Profimedia
Bora-hansgrohe je v svoje vrste zvabila priznanega kolesarskega športnega direktorja.

Kolesarska ekipa Bora-hansgrohe, za katero nastopa tudi slovenski šampion Primož Roglič, je potrdila, da bo njen strokovni štab okrepil športni direktor Roger Hammond. Svojo novo pozicijo v nemški ekipi je zasedel s 1. junijem, medtem ko bo njegova prva preizkušnja dirka po Švici, ki bo na sporedu med 9. in 16. junijem

Nekdanji odlični kolesar in dvakratni britanski državni prvak, ki je tekom svoje kariere kolesaril za velikane, kot so Palmans, Discovery Channel, T-Mobile in Garmin-Cervelo (današni EF Education-EasyPost) ter stal na stopničkah legendarne dirke Pariz-Roubaix, vse od svoje upokojitve leta 2011 opravlja vlogo športnega direktorja.

Prva štiri leta je preživel pri kontinentalnih ekipah IG-Sigma Sport in Madison Genesis, leta 2016 pa se je preselil med "težkokategornike", ekipe WorldTour ranga. Sprva je tri leta služboval pri ekipi Dimension Data, nato dve pri ekipi Bahraina, medtem ko je pred selitvijo k Bori-hansgrohe dve leti deloval pri ekipi Ineos Grenadiers.

"Sem navdušen, da sem se lahko pridružil ekipi, kot je Bora-hansgrohe. Užival sem v spremljanju njene rasti od male kontinentalne ekipe do vodeče ekipe WorldToura. Prav tako navdihujoče zvenijo ambicije, ki jih imajo Ralph Denk in njegova ekipa za prihodnost. Se že veselim, da bom del tega," je v uradni izjavila najnovejša okrepitev nemške ekipe.

"Z Rogerjem se poznava že vrsto let. Nekoč sva dirkala drug proti drugemu. Potem sva mnogo sezon delala skupaj v zelo različnih kolesarskih sferah. Super je, da se najini poti spet križata. Cenim Rogerjeve zelo profesionalne priprave na dirko in njegove odlične analize dirke. Vesel sem, da bo okrepil našo ekipo športnih direktorjev," pa je ob podpisu pogodbe s Hammondom izjavil vodja oddelka špornih direktorjev ekipe Rolf Aldag.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice