Šport > Kolesarstvo
4462 ogledov

Bo Vingegaard nastopil na Touru? To pravi njegov trener

Jonas Vingegaard Epa
Vingegaardovi treningi potekajo

Glavno vprašanje pred dirko po Franciji je, ali se bo zmagovalec zadnjih dveh preizkušenj uspel pravočasno pripraviti za nastop. Jonas Vingegaard po zelo težkem padcu na dirki po Baskiji sicer še ni tekmoval, že nekaj časa pa opravlja treninge. Trenutno se nahaja na Mallorci.

"Veliko časa je opravljal vzpone in spuste. Prvič se je po dolgem času pri njem povišala hitrost, večinoma pa je v dobrih podnebnih razmerah dneve ob treningih izkoristil za druženje z družino," je o trenutni pripravljenosti Vingegaarda za danski BT razložil njegov trener Tim Heemskerk.

Primož Roglič in Remco Evenepoel, ki sta prav tako padla na omenjeni dirki po Baskiji, bosta prihodnji teden sicer pričela z nastopi na kriteriju Dauphine, Vingegaard bo to dirko še izpustil. Odšel bo na višinske priprave v Tignes.

"Upam, da bo lahko treniral s preostalim moštvom v Tignesu v pripravah za Tour de France. Želimo si, da bi bil del moštva, ki bo nastopilo," je še dejal Heemskerk.

Ta je dodal, da odločitev o nastopu Danca še ni padla: "Najpomembnejša reč za Jonasa je le danes in jutri. Odločitve za Tour ni."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice