Šport > Kolesarstvo
72133 ogledov

Med Boro in velikim zvezdnikom dokončno počilo: "Ne želi si voziti za nas!"

Emanuel Buchmann Profimedia
Vodilni možje Bore-hansgrohe so potrdili, da po velikem sporu znotraj ekipe Emanuel Buchmann zapušča njihove vrste.

Čeprav se bodo pri kolesarski ekipi Bora-hansgrohe z zadovoljstvom spominjali letošnjega Gira, na katerem je njihov Daniel Felipe Martinez zaostal le za "nepremagljivim" Tadejem Pogačarjem, je ravno omenjena dirka poskrbela za velik spor znotraj ekipe, ki je očitno dosegel vrhunec. Za pretres v ekipi je poskrbela izbira kolesarjev za nastop na italijanski pentlji, saj so se v moštvu odločili, da v postavo ne uvrstijo nemškega šampiona Emanuela Buchmanna, kateremu so pred tem obljubili, da bo imel na dirki vlogo enega izmed kapetanov.

"Ne morem opisati svojega razočaranja in besa, ker nisem bil izbran za letošnjo dirko po Italiji. Celotno leto sem podredil nastopu na Giru in Bora-hansgrohe mi je celo obljubila vlogo sokapetana v boju za skupni seštevek," se je na Instagramu odzval odlični Nemec, ki je v preteklosti že blestel na velikih tritedenskih dirkah, potem ko je Giro leta 2022 končal na sedmem mestu, medtem ko je bil na Touru leta 2019 celo na četrtem mestu.

Emanuel Buchmann | Avtor: Profimedia Profimedia

Namesto na Giro so pri Bori tako svojega dolgoletnega kolesarja poslali na petdnevno dirko po Madžarski, kjer se je izkazal z drugim mestom v skupnem seštevku, a je prav mogoče to bila tudi zadnja dirka aktualnega nemškega državna prvaka v dresu najmočnejše nemške ekipe.

"Ne želi si več nastopati z nami ali za nas. Tega mi sicer ni povedal osebno, a je to sporočil ekipi," je v pogovoru za Eurosport razkril vodja ekipe Bora-hansgrohe Ralph Denk. "Šlo je za nesporazum z njegove strani. Dali smo vedeti, kdo so naši kapetani in da bo imel vlogo pomočnika. Ravnali bomo profesionalno, še vedno bo dobil svojo priložnost, saj smo hvaležni za vse, kar je naredil za našo ekipo," je status svojega zvezdnika, ki po koncu sezone zagotovo zapušča ekipo, pojasnil Denk.

Emanuel Buchmann | Avtor: Profimedia Profimedia

Buchmann je sier član Bore-hansgrohe že vse od leta 2015, v desetih letih pri nemški ekipi pa je nastopil na kar dvanajstih velikih tritedenskih dirkah, izmed katerih zagotovo najbolj izstopa prej omenjeno četrto mesto z največje dirke na svetu, Tour de France, leta 2019. Istega leta je na stopničkah končal tudi dve izjemno prestižni dirki, kriterij Dauphine in dirko po Baskiji, na kateri je dosegel tudi eno etapno zmago. V svoji profesionalni je sicer zbral pet zmag, poleg etape na dirki po Baskiji pa najbolj izstopata dva državna naslova.

Kje bo nemški kolesarski zvezdnik nadaljeval svojo kariero, zaenkrat še ni znano, zagotovo pa mu ne bo manjkalo snubcev. Po izpuščenem Giro naj bi sicer na njegovem koledarju sledili dirka po kantonu Aargau in dirka po Švici, a prav lahko, da si pri Bori-hansgrohe še premislijo, zdaj ko je jasno, da Nemec več ni del njihovih dolgoročnih načrtov.

Bora-hansgrohe | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Zokispoki
    Zokispoki 15:32 28.maj 2024.

    "Namesto na Giro so pri Bori tako svojega dolgoletnega kolesarja poslali na petdnevno dirko po Madžarski, kjer se je izkazal z drugim mestom v skupnem seštevku"... Če bi bil res tako dober kot misli da je, potem bi moral madžarsko ...prikaži več dirko dobiti vsaj s polovično prednostjo kot je Pogi dobil Giro!

  • Rim 14:28 28.maj 2024.

    Ojej, Primož, v kakšno ekipo si prišel!

Sorodne novice