Šport > Kolesarstvo
2082 ogledov

Lani evropski prvak, zdaj brez OI zaradi dopinškega prekrška

Vlad Dascalu Profimedia
Trikrat ga niso našli.

Olimpijska preizkušnja v gorskem kolesartsvu je ostala brez enega izmed kandidatov za odličja. Zaradi dopinškega prekrška bo namreč tekmo izpustil 26-letni Romun Vlad Dascalu.

Kolesar ekipe Trek Factory Racing-Pirelli sicer ni padel na dopinškem testu, vendar ga v preteklem letu trikrat niso 'našli' ob nenapovedanih kontrolah. Evropski prvak iz lanskega leta ter peti s svetovnega prvenstva se namreč ni nahajal na lokacijah, ki jih je pred tem sporočil Mednarodni protidopinški agenciji. Vsi kolesarji so prav zaradi nenapovedanih kontrol namreč vseskozi dolžni sporočati, kje se bodo nahajali.

Romun je že prejel kazen, suspediran je za 17 mesecev. Na tekmovanja se bo lahko vrnil konec oktobra 2025.

Vlad Dascalu | Avtor: Profimedia Profimedia

Olimpijske preizkušnje se tokrat ne bo udeležil niti sloviti Nizozemec Mathieu van der Poel. Ta bo v Parizu nastopil v cestnem kolesarstvu, lani je postal svetovni prvak v Glasgowu, kjer je do izenačitve najboljše slovenske uvrstitve v zgodovini prišel Tadej Pogačar s tretjim mestom. Leta 2001 je bil na SP v cestnem kolesarstvu tretji tudi Andrej Hauptman.

 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice