Šport > Kolesarstvo
31100 ogledov

Ste to opazili? Dva smučarja pred ciljem preskočila Pogačarja

Tadej Pogačar Profimedia
Pogi se ni dal motiti.

Na dirki po Italiji je na sporedu prost dan, Giro pa je po fantastični predstavi Tadeja Pogačarja v kraljevski etapi najverjetneje že tudi odločen. Če slovenski as ne bo zbolel ali grdo padel v naslednjih šestih dneh, bo med skupnimi zmagovalci italijanske pentlje nasledil rojaka Primoža Rogliča.

Pogi je v 15. etapi blestel na zadnjih dveh vzponih. Po njegovem napadu 14 kilometrov pred ciljem so vsi največji tekmeci zaostaki, nosilec rožnate majice pa je nato do cilja 'polovil' tudi vse ubežnike. Dva kilometra pred ciljno črto je kot zadnji klonil kolumbijski zvezdnik Nairo Quintana.

Kapetan ekipe UAE Team Emirates je nato v špalirju navijačev, mnogi so nosili slovenske zastave, mirno prekolesarl zaključek trase. Pri tem verjetno ni opazil, da sta med njegovo vožnjo cesto preskočila dva smučarja. Zanimiv posnetek tega podvig je bil nato objavljen na socialnem omrežju Instagram.

 

Komentarjev 1
  • nikica 23:51 20.maj 2024.

    Pogačar je, Pogačar kaka, Pogačar vozi kolo gor, vozi dol, zdaj je šel jest, zdaj pa.... fak a je to trenutno edini Slovenski športnik da je čist vsak njegov gib tolk pomembn???

Sorodne novice